FORUM 1, HALA 1

  • Ceremonia Otwarcia Targów
  • Debata Otwierająca Targi – Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Rolnictwo i przetwórstwo rolne, produkcja żywności w kontekście: zmian klimatycznych, degradacji środowiska, wyjałowieniu gruntów rolnych, zagrożeń epidemiologicznych, zasobów ludzkich i ich kwalifikacji.
  • Debata PFPŻ
  • Dotacje w praktyce w branży spożywczej

FORUM 2, HALA 2-3

Konferencje pod patronatem KRSiO

  • Ostatnie zmiany w notyfikacji GIS – aspekty praktyczne i znaczenia dla firm.
  • Rola suplementów diety w medycynie przeciwstarzeniowej.
  • Efektywność probiotyków w łagodzeniu objawów zespołu jelita drażliwego.
  • Wskazywanie kraju/miejsca pochodzenia podstawowego składnika – wymogi prawne i praktyka rynkowa.
  • CBD w suplemencie diety – stan na dziś. Co powinien wiedzieć producent, wytwórca, importer?
  • W poszukiwaniu innowacyjności – rola badań eksperymentalnych w zapewnianiu bezpieczeństwa i weryfikacji aktywności biologicznej suplementów.
  • Uchwała Zespołu ds. Suplementów Diety w sprawie witaminy D w ocenie prawnej i naukowej.
  • Trendy EKO w opakowaniach, a stabilność suplementów diety.
  • Czego uczy nas krótka historia podatku pd reklamy suplementów diety?
  • Surowce roślinne o działaniu przeciwwirusowym.
  • Suplementy diety w RASFF – kategorie i rodzaje zarzutów.
  • W jakim kierunku idzie rynek kwasów tłuszczowych Omega-3, kanabidiolu i hydrolizatów kolagenu.
  • Podatek cukrowy – jakich produktów dotyczy, kto jest zobowiązany do jego zapłaty, w jakiej jest wysokości.
  • Reklama suplementów diety w blogosferze i social mediach – o czym należy pamiętać? Praktyczne porady i wskazówki.

FORUM 1, HALA 1

  • Jak pokonać bariery eksportu na rynki Europy Wschodniej – logistyka, aspekty prawne, certyfikaty
    Jak bezpiecznie dostarczyć towary do krajów WNP:

    • jak firmy z branży spożywczej mogą generować innowacje?
    • przegląd najciekawszych startupów foodtech na Polskim rynku,
    • stan branży foodtech w Polsce na rok 2020,
    • doświadczenia z akceleracji i budowania projektów w branży foodtech,

FORUM 2, HALA 2-3

  • Rynek żywności ekologicznej w Polsce i w Europie – najnowsze dane
  • Rynek żywności ekologicznej w Polsce i w Europie: dziś i jutro – debata Polskiej Izby Żywności Ekologicznej
  • Kryzysy Food Fraud – Przegląd głównych wykrytych przyczyn zafałszowań żywności na podstawie ponad 1500 przypadków

FORUM 1, HALA 1

  • Wpływ technologii na przemysł spożywczy
  • Ograniczenie strat żywności oraz wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw branży spożywczej dzięki innowacyjnemu zarządzaniu cyklem dostaw, magazynowaniem i dystrybucją produktów spożywczych
  • Sektorowa Rada ds. Kompetencji

FORUM 2, HALA 2-3

  • Ochrona prawna odmian roślin i oznaczeń geograficznych – co powinien wiedzieć hodowca, importer
  • Akademia Zdrowia wszystko zaczyna się w Jelitach

Nasi Partnerzy