26 stycznia 2023
Polski rynek owoców i warzyw Polska jest jednym z większych producentów i eksporterów w produkcji świeżych i przetworzonych warzyw i owoców w Europie, ale również na świecie. W ciągu ostatnich dwudziestu lat znacznie wzrosła ich produkcja, poprawiła się ich jakość, rozwinęło się nowoczesne przetwórstwo. Jednym z najczęściej eksportowanych produktów są jabłka, ale także czarna porzeczka, borówka...
Czytaj więcej
25 stycznia 2023
Do końca stycznia można zgłaszać produkty, usługi i innowacje do 33. edycji Konkursu „Teraz Polska”. Firmy, które zwyciężą otrzymają prawo do posługiwania się Godłem „Teraz Polska”, czyli najbardziej rozpoznawalnym znakiem promocyjnym na polskim rynku. Konkurs „Teraz Polska” od ponad 30 lat nagradza produkty i usługi za ich jakość, jednocześnie efektywnie podążając za zmieniającymi się wyzwania...
Czytaj więcej
12 stycznia 2023
W odpowiedzi na ogromny potencjał kategorii roślinnej żywności na rynku spożywczym w ostatnim czasie oraz duże zainteresowanie wystawców oraz odwiedzających przedstawiamy nowość – Przegląd po rynku roślinnych zamienników mięsa w Polsce, w którym znajduje się 44 producentów i dystrybutorów, posiadających w swojej ofercie 386 zamienników mięsa. Nowość - raporty branżowe Jedną z nowo...
Czytaj więcej
10 stycznia 2023
Redakcja HIPOALERGICZNI ogłosiła nazwiska Zwycięzców Plebiscytu Ekologicznego Lista ORGANIC LIFE TOP 50. Jury konkursowe rozpoczęło obrady 7 lipca 2022 r., które szczęśliwie dobiegły końca i powstała długo wyczekiwana toplista ORGANIC LIFE TOP 50. Składa się ona z 50 Zwycięzców drugiej edycji Plebiscytu Ekologicznego organizowanego przez redakcję HIPOALERGICZNI we współpracy ze stowarzyszeniami: ...
Czytaj więcej
13 października 2022
Uczestnicy debaty pod patronatem FoodTalks, zorganizowanej w trakcie targów WorldFood Poland 2022, odpowiadali na pytania o przyszłość wielu kategorii spożywczych m.in. roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych, produktów superfoods, funkcjonalnych, personalizowanych oraz lokalnych. Podwyżki cen surowców spowodowane nie tylko wojną w Ukrainie Ceny żywności w Polsce zaczęły rosnąć jeszc...
Czytaj więcej
5 października 2022
Konferencja Plant-Powered Perspectives: o nadchodzących dynamicznych zmianach w branży spożywczej - 27-28.10.2022 r. Konferencja Plant-Powered Perspectives, największe wydarzenie poświęcone branży roślinnej w tej części Europy, odbędzie się po raz piąty 27 października w Warszawie, by zapewnić przestrzeń do dyskusji na temat przyszłości żywności. W konferencji jak co roku wezmą udział eksperci i ...
Czytaj więcej
6 września 2022
Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej. Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń ko...
Czytaj więcej
2 czerwca 2022
Kongres technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2022 odbędzie się w dniach 7- 8 czerwca 2022 r. w Centrum Kongresowym MAZURKAS w Ożarowie Mazowieckim. Informacja prasowa organizatora konferencji MEATing Niewątpliwy sukces Kongresu technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing 2021 zmotywował nas do tego, by zrobić wszystko, by kolejna ...
Czytaj więcej
23 maja 2022
Podążając za aktualnymi trendami, Organizatorzy Targów WorldFood Poland postanowili utworzyć nową kategorię produktową, ułatwiając tym samym odwiedzającym odnalezienie szerokiej oferty tych produktów na stoiskach wystawców Rosnący trend, rosnąca sprzedaż Według badań Euromonitora, które zostały zaprezentowane podczas ostatniej edycji targów WorldFood Poland, 18% respondentów pomiędzy 30 a 44...
Czytaj więcej
16 maja 2022
Pierwsza i największa w Europie konferencja poświęconą alternatywnym źródłom białka New Food Forum, organizowana przez ProVeg Polska jest polską edycją międzynarodowego wydarzenia New Food Conference. Ma na celu inspirowanie dalszego rozwoju innowacyjnych technologii spożywczych poprzez zgromadzenie kluczowych interesariuszy. Konferencja odbędzie się 25 maja 2022 r. w Centrum Konferencyjnym przy C...
Czytaj więcej