16 kwietnia HALA 1

11:00 -12:00

Debata Otwierająca: Jak zapewnić konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej? Zrównoważona produkcja i przetwórstwo żywności

12:00 – 13:00

Debata: Zielony Ład w praktyce, czyli jak wdrożyć system kaucyjny na opakowaniach po napojach w Polsce

13:30 – 14:30

Debata: Jakość produktów prozdrowotnych – wspólne wyzwanie dla producentów i organów

14:30-14:50

Super Food – pszczele produkty z natury

15:00 – 16:00

Debata: Produkty Nutrafood w Europie: najbliższe wyzwania i ich przyszłość

17 kwietnia HALA 1

11:00 – 12:00

Debata: Zrównoważony biznes spożywczy w niepewnym świecie – jak to ugryźć?

12:00-12:20

Zautomatyzowane Centra Logistyczne kluczem do optymalizacji chłodniczego łańcucha dostaw

12:30 – 13:30

Jak wejść ze swoim produktem do sieci handlowej: omówienie warunków współpracy, marży itp. na przykładach

13:30-14:00

Jak wygrać uwagę konsumenta przy półce sklepowej i przykuć ją do naszego produktu?

14:30-15:00

E-commerce – strategia i egzekucja sprzedaży internetowej w branży food

15:00-15:30

Zastosowania automatyzacji i sztucznej inteligencji w marketingu w branży spożywczej

15:30-16:00

O tym, jak kampanie z influencerami mogą zaskoczyć!

18 kwietnia HALA 1

10:00-11:00

Debata: Roślinne start-upy: koniec boomu, tryb przetrwania, czy świetlana przyszłość? Trendy sprzedaży

11:00-11:45

Debata: Czy nowa żywność równa się niszczenie tradycji?

11:50-12:10

Plant based evolution in Europe: consumer trends and market dynamics

12:10-12:30

Wnioski z europejskiego badania Smart Protein – kompleksowa analiza postaw konsumentów wobec żywności roślinnej

12:30-12:50

V-Label – Światowy lider oznaczeń produktów wegańskich i wegetariańskich. Zasady certyfikacji. Yuliia Nekleva, specjalistka ds. certyfikacji V-Label Polska

12:50-13:10

Komunikacja i trendy w żywności roślinnej w sektorze HoReCa

13:10 -14:00

Panel dyskusyjny: Czym jest “kiełbasa” dla Polaka? Wyzwania komunikacyjne a rozwój branży roślinnej

Konferencja ekspercka KRSiO „Jakość, bezpieczeństwo – Polska, Europa, Świat” 17 kwietnia 2023 r. w godz. 10:00-16:00 Hala 2

Konferencja Spring Agenda 16 kwietnia 2024 Hala 2

Konferencje i prelekcje branżowe

Konferencje branżowe są nieodłącznym elementem targów WorldFood Poland już od pierwszej edycji.

→ Kładziemy nacisk na merytorykę programu zapraszając do współpracy ekspertów branżowych jak i samych przedsiębiorców – praktyków biznesu spożywczego.

→ Naszą rolą jest pomóc Ci zrozumieć, przeanalizować i przedyskutować aktualną sytuację branży spożywczej zarówno w kontekście lokalnym jak i globalnym.

→ Chcemy wskazać Ci trendy zachodzące w sektorze rolno-spożywczym oraz handlu i gastronomii (formaty sprzedaży detalicznej, innowacyjne rozwiązania w zakresie przetwarzania żywności, wpływ na środowisko, trendy konsumenckie itp.), aby dać Ci jak najwięcej informacji niezbędnych do podejmowania słusznych decyzji biznesowych.

Dolacz do najwazniejszego spotkania branzy spozywczej

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą merytoryczną, masz propozycję interesującego tematu, chciałbyś zorganizować debatę, prezentację, szkolenie lub warsztaty skierowane do branży spożywczej, handlu lub gastronomii, skontaktuj się z nami: info@worldfood.pl

Nasi Partnerzy