Kombucha na WorldFood Poland

WorldFood Poland to targi dedykowane sektorowi rolno-spożywczemu, gdzie prezentowane są produkty tradycyjne, regionalne, ale także innowacyjne i odpowiadające na najnowsze trendy. Podczas tegorocznej edycji popularnością w asortymencie wystawców cieszy się kombucha. To napój fermentowany wytwarzany z herbaty i cukru, który zawiera naturalnie występujące bakterie i drożdże. Proces fermentacji powoduje, że cukier jest przetwarzany na kwas octowy, co daje napojowi charakterystyczny smak i zapach. Kombucha jest popularnym napojem wśród osób poszukujących zdrowych alternatyw dla słodzonych napojów gazowanych. Jest bogata w probiotyki, enzymy i antyoksydanty, które mogą pomóc w utrzymaniu zdrowia jelit i poprawie układu odpornościowego. To doskonała okazja do zapoznania się z tego rodzaju produktami i wprowadzeniu ich do swojej oferty. Poznaj wystawców targów WorldFood Poland posiadających w swojej ofercie wysokiej jakości kombuchę!

 

Rocoto Sp. z o.o. Sp. k., stoisko M2, hala 3

Misją Kombuchy by Laurent jest rewolucjonizowanie polskiego jedzenia, picia i stylu życia. Tworzymy najsmaczniejszą kombuchę o najwyższej jakości. Chcemy zadbać o przywrócenie Ci równowagi, zdrowia i prawdziwej mocy, tak abyś poczuł się najszczęśliwszą i najzdrowszą wersją siebie. Kombucha by Laurent to kompozycja pasji do naturalnych fermentów, wiosennych aromatów i win naturalnych.

 

Drinks of Life Sp. z o.o., stoisko P14, hala 3

Jesteśmy jedyną manufakturą produkującą domową kombuchę w POLSKICH GÓRACH – Beskidach NASZA KOMBUCHA to seria prozdrowotnych napoi charakteryzująca się:  prostym składem, tylko naturalnymi składnikami, milionami żywych bakterii i drożdży, wyjątkowym i niepowtarzalnym smakiem, walorami zdrowotnymi potwierdzonymi badaniami. Zakochaj się w NASZEJ KOMBUCHY „dla ZDROWIA.. dla PRZYJEMNOŚCI.”

 

Cudo Kombucha, stoisko P11, hala 3

Z pasji do odkrywania nowych smaków. Z miłości do naturalnych produktów. Z własnego doświadczenia. Zasmakuj w CUDO i przekonaj się, czym jest prawdziwa kombucha. Produkt odzwierciedla nasze pomysły, pasje i serca włożone w pracę nad opracowaniem oryginalnej receptury napoju, który jest zdrowy, smaczny i orzeźwiający. Producent tego napoju, czyli po prostu my, obiecujemy, że to raj na ziemi.

 

AleBrowar, stoisko G4, hala 1

AleBrowar to jeden z prekursorów piwnej rewolucji w Polsce. Marka znajduje się na rynku od 2012 roku. Od 2022 zaczęła poszerzać swoje portfolio o napoje na bazie fermentowanej herbaty a od tego roku także o kolejne napoje organiczne jak lemoniady chmielowe, lemoniady kiszone, zakwasy i kombucha.

 

Medifoods dystrybutor Komvida Organiczna Kombucha, stoisko N3, hala 3

Zdrowa alternatywa dla napojów słodzonych warzona w małej wiosce na południu Hiszpanii. Orzeźwiająca dobrana trawienie dostępna w 7 smakach. Komvida to w 100% organiczna kombucha, niepasteryzowana, dzięki czemu ma probiotyczne właściwości

 

Odwiedź targi w dniach 18-20 kwietnia

EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie

Bezpłatna rejestracja jest przeznaczona tylko do profesjonalistów reprezentujących branżę: https://rejestracja.worldfood.pl/