Program konferencji WorldFood Poland 2022
W programie merytorycznym WorldFood Poland 2022 znajdą się rozmowy o aktualnej sytuacji w branży spożywczej, handlowej i HoReCa – debaty, rozmowy 1:1, prezentacje, warsztaty.
Podczas paneli będziemy dyskutować o:
- o czynnikach kształtujących obecnie sytuację w branży rolno-spożywczej w Polsce, takich jak:
zaburzenia w łańcuchach dostaw, wzrost cen surowców, zmiany w przepisach podatkowych oraz konflikt Rosja-Ukraina.
- jak zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe w tych trudnych czasach
- o kulturze bezpieczeństwa żywności
- o ochronie swojej własności intelektualnej na rynku spożywczym
- jaka przyszłość czeka branżę spożywczą
- jakie są szanse na rynku e-commerce dla marek spożywczych
- jak wykorzystać potencjał komunikacji marek spożywczych
- o rozwoju systemu żywności funkcjonalnej i dietetyki spersonalizowanej w Polsce
Zwrócimy także uwagę na poszczególne tematy:
- trendy konsumenckie 2022
- polski rynek żywności ekologicznej w 2021 roku i najnowsze dane z raportu Koalicji na Rzecz BIO
- kluczowe kwestie związane z bezpieczeństwem i regulacjami prawnymi dotyczącymi żywności i suplementów diety
- produkty będącym zamiennikami mięsa i alternatywne źródłom białka w Europie
Szczegółowy program z harmonogramem wkrótce! Program będzie aktualizowany na bieżąco tu – strona konferencji
Zachęcamy do śledzenia informacji na stronie internetowej oraz naszych kanałach social media: Facebook, Instagram, LinkedIn.