Pawilon Bellavita, pokazy kulinarne, smaki i zapachy Włoch

Już po raz trzeci Bellavita, największe targi żywności i napojów Made-in-Italy, łączy siły z WorldFood, aby promować tradycyjną włoską żywność i napoje i powraca w dniach 7 – 9 marca do Warszawy, sprowadzając prawdziwy i niepowtarzalny smak włoskiej kuchni, oferując odwiedzającym wyjątkową okazję do odkrycia unikatowych produktów. 

Bellavita Expo to wiodąca platforma B2B poświęcona promocji włoskiej żywności i napojów poprzez aktywności na jedenastu wystawach: w Amsterdamie, Toronto, Warszawie, Parmie, Hamburgu, Chicago, Guangzhou, Mexico City, Bangkoku, Moskwie i Londynie. Na Wystawców i Odwiedzających czekać będzie wiele nowych produktów gotowych do wprowadzenia na polski rynek, a Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie Głównym Szefem Kuchni włoskiego pawilonu.

Ponad 50 włoskich firm, od producentów regionalnych po nagradzane marki, wprowadzi na polski rynek ponad 200 nowych włoskich produktów, gotowych do zaprezentowania lokalnym kupcom, dystrybutorom, importerom, szefom kuchni i innym liderom branży. „Cieszymy się, że już po raz trzeci możemy zaprezentować w Polsce smak autentycznej włoskiej kuchni” – mówi Aldo Mazzocco, CEO Bellavita„Bellavita Expo to ważna wystawa dla profesjonalistów z branży spożywczej, poszukujących innowacyjnych produktów, które mogą przyciągnąć uwagę konsumentów i zwiększyć sprzedaż dzięki swojej autentycznej tożsamości regionalnej”.

Sercem ekspozycji będzie tożsamość regionalna: odwiedzający zostaną zainspirowani jakością m.in. rodzimych win, unikalną oliwą z oliwek, serami tradycyjnymi i wegańskimi, wędlinami czy makaronem ekologicznym. Nagrodzone włoskie marki wraz z wieloma lokalnymi i regionalnymi producentami, będącymi świetnym wyrazem autentyczności i jakości włoskiej kuchni, zaprezentują swoje najlepsze produkty.

Z dumą prezentujemy kilka z nich i już dzisiaj zapraszamy do degustacji :

Ponadto ponad 250 wyselekcjonowanych kupców i ekspertów z branży weźmie udział w programie Bellavita Awards, pierwszym międzynarodowym programie, w którym nagradzane są włoskie wyroby regionalne. Jury konkursu Bellavita Award będzie degustowało i punktowało produkty, określając te najlepiej dopasowane do polskiego rynku według 6 kryteriów: smak, opakowanie, historia produktu, innowacyjność, znaczenie dla lokalnego rynku, a obecnie także zrównoważony rozwój.

Szczególnie zapraszamy wszystkich przedstawicieli sektora HoReCa do udziału w wydarzeniu. W targach weźmie udział kilkuset Wystawców z branży spożywczej z różnych krajów świata m.in. reprezentujący Białoruś, Niemcy, Węgry, Indie, Polskę, Hiszpanię, Sri Lankę, Turcję, Tajlandię, Koreę Południową, Francję czy Chiny a wraz z nimi przyjadą wyjątkowe produkty, smaki i zapachy, które mogą być zaproszeniem do kulinarnej przygody dla właścicieli restauracji, klubów, kawiarni, herbaciarni, pubów czy punktów gastronomicznychWarto wykorzystać tę okazję, by nawiązać wartościowe kontakty biznesowe i zapoznać się z nowinkami i ofertą dla tego sektora. Najbliższa, VI edycja, zapewnia rozmowy handlowe zorganizowane pod potrzeby i zainteresowania uczestników, również z branży HoReCa, pokazy kulinarne przygotowane przez najlepszych kucharzy” – zachęca Agnieszka Szpaderska Manager Targów. 

Musicie być razem z nami w dniach 7-9 marca. 
Zapraszamy do odwiedzenia VI edycji targów WorldFood Poland i zachęcamy do bezpłatnej rejestracji na stronie: www.worldfood.pl/rejestracja