Podczas ostatniej, IX edycji targów WorldFood Poland pojawiła się nowa strefa z produktami roślinnymi, w której wystawiło się aż 26 firm z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału. Wystawców i odwiedzjący mogli poznać asortyment takich firm jak: FoodJack, HARKE Polska, Hempeat, MYEGG, Planeat, WEGE SIOSTRY czy Zmiany Zmiany. Pełna lista wystawców IX edycji dostępna TUTAJ.
Oprócz specjalnego sektora w którym wystawiło się aż 26 firm z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału odbył się również dedykowany blok konferencji. Dyskutowano na temat perspektyw rynku zamienników, mięsie komórkowym w kontekście rozwoju dla branży mięsnej, owadach jako alternatywnym źródle białka. W debatach i prelekcjach wzięli udział eksperci z branży między innymi: Proveg Polska, RoślinnieJemy, CMR, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Labfarm czy Divaks z Litwy.