W programie merytorycznym WorldFood Poland 2022 znajdą się rozmowy o aktualnej sytuacji w branży spożywczej, handlowej i HoReCa – debaty, rozmowy 1:1, prezentacje, warsztaty.

Podczas paneli będziemy dyskutować o:

  • o czynnikach kształtujących obecnie sytuację w branży rolno-spożywczej w Polsce, takich jak:
    zaburzenia w łańcuchach dostaw, wzrost cen surowców, zmiany w przepisach podatkowych oraz konflikt Rosja-Ukraina.
  • jak zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe w tych trudnych czasach
  • o kulturze bezpieczeństwa żywności
  • o ochronie swojej własności intelektualnej na rynku spożywczym
  • jaka przyszłość czeka branżę spożywczą
  • jakie są szanse na rynku e-commerce dla marek spożywczych
  • jak wykorzystać potencjał komunikacji marek spożywczych
  • o rozwoju systemu żywności funkcjonalnej i dietetyki spersonalizowanej w Polsce

Zwrócimy także uwagę na poszczególne tematy:

  • trendy konsumenckie 2022
  • polski rynek żywności ekologicznej w 2021 roku i najnowsze dane z raportu Koalicji na Rzecz BIO
  • kluczowe kwestie związane z bezpieczeństwem i regulacjami prawnymi dotyczącymi żywności i suplementów diety
  • produkty będącym zamiennikami mięsa i alternatywne źródłom białka w Europie

Szczegółowy program z harmonogramem wkrótce! Program będzie aktualizowany na bieżąco tu – strona konferencji

Zachęcamy do śledzenia informacji na stronie internetowej oraz naszych kanałach social media: FacebookInstagramLinkedIn.