Używamy plików cookie, aby zapewnić jak najlepsze działanie naszej strony internetowej. Kontynuując przeglądanie tej strony lub zamykając tę wiadomość, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką cookies.

Debaty i konferencje podczas wirtualnych targów WorldFood Poland 2021

//Debaty i konferencje podczas wirtualnych targów WorldFood Poland 2021

Na stronie targów dostępne są już wszystkie nagrania z debat i konferencji, które miały miejsce podczas wirtualnej edycji targów WorldFood Poland. Zapraszamy do przejrzenia materiałów filmowych.

Oprócz Strefy Expo, gdzie Wystawcy mogli prezentować swoje produkty i usługi oraz Strefy Networkingu, miejsca, w którym nawiązywały się nowe relacje biznesowe, organizatorzy targów przygotowali także Strefę Konferencji, gdzie uczestnicy targów licznie wzięli udział w debatach i prelekcjach prowadzonych na żywo.

Debata inauguracyjna

Targi rozpoczęły się debatą otwierającą z udziałem Grzegorza Pudy, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, który także objął wydarzenie Patronatem Honorowym. Minister wraz z zaproszonymi gośćmi: p. Małgorzatą Gośniowską-Kola (Dyrektor Generalny KOWR), senatorem Jackiem Boguckim, Dariuszem Sapińskim (Prezes Zarządu Mlekovita), Jackiem Zarzeckim (Prezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego) dyskutowali na temat wpływu pandemii COVID-19 na kształt międzynarodowego handlu w obszarze rolno-spożywczym. Przedstawili szanse dla polskich eksporterów żywności oraz omówili obecne trendy konsumenckie i sprzedażowe. Wystąpienie Ministra wraz z zaproszonymi gośćmi przyciągnęło rekordową liczbę słuchaczy.

Wśród prelegentów wszystkich wystąpień można było usłyszeć przedstawicieli rządu i instytucji, ekspertów i przedsiębiorców oraz reprezentantów mediów, których prezentacje były oglądane przez ponad 1,5 tys. aktywnych słuchaczy.

Każdy dzień targów podzielony był na bloki tematyczne związane z aktualnymi zagadnieniami oraz wyzwaniami branży spożywczej, omówione zostały m.in.:

  • Wpływ pandemii COVID-19 na międzynarodowy handel w obszarze rolno-spożywczym
  • Eksport na rynki Wschodnie i wszystkie aspekty formalne i praktyczne z nim związane
  • Trendy kształtujące przyszłość branży spożywczej, innowacje, superfood i novel food
  • Rynek żywności organicznej w Polsce i na świecie
  • Suplementy diety i żywność funkcjonalna
  • Systemy jakości w produkcji wieprzowiny i jej przetworów
  • Polska Wódka elementem dziedzictwa i tradycji kultury
  • Kompetencje pracownika przyszłości i kierunki zmian w branży HoReCa!

Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych były największe i najważniejsze organizacje oraz przedsiębiorstwa branżowe oraz eksperci z wybranych dziedzin, m.in.: Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Mintel, Euromonitor International, Stowarzyszenie Polska Wódka, Biokurier, Hipoalergiczni, Bezpieczeństwo żywności w praktyce, Fooodtech.ac, Startup Academy, Clever Logistic, Trójkąt Sp. z o.o., Virtus,  FoodMeLaw, Stowarzyszenie Forum Dialogu Gospodarczego, Krajowa Rada Suplementów i Odżywek, Arena Tax, Food & Pharma Legal, kancelaria Chałas & Wspólnicy, Foodie, Polska Koalicja ds. Zrównoważonego Oleju Palmowego, dr Monika Zboralska, Nomi Biotech Corporation, IBSC.pl.

Wszystkie nagrania konferencyjne dostępne są na naszej stronie.

© Materiał chroniony prawem autorskim – Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie tekstów zabronione

2021-06-11T11:38:22+02:0025.05.2021|