Targi WorldFood Poland to profesjonalne wydarzenie biznesowe, które zapewnia możliwość nawiązania współpracy i spotkania osób związanych z branżą spożywczą, handlem hurtowym, detalicznym i sektorem HoReCa. Stanowi ono doskonałą okazję do integracji i dyskusji na temat kondycji oraz aktualnej sytuacji sektora spożywczego. Targi oferują również możliwość spotkania przedstawicieli polskiego sektora rolno-spożywczego z partnerami międzynarodowymi oraz nawiązania nowych relacji biznesowych na globalną skalę, w przyjaznym i otwartym środowisku.
Nowe perspektywy biznesowe
Udział w targach umożliwia spotkanie z potencjalnymi partnerami, sprzedaż produktów i usług, pozyskiwanie nowych klientów lub dostawców, poszukiwanie nowych możliwości biznesowych oraz zapoznanie się z najnowszymi inicjatywami w branży rolno-spożywczej. Podczas trwania targów, które trwają zaledwie 3 dni, istnieje także możliwość omówienia problemów i uzyskania odpowiedzi od ekspertów branżowych podczas licznych spotkań, dyskusji, szkoleń i konferencji poświęconych żywności i trendom w branży spożywczej.
Uczestnicy targów
Na targach WorldFood Poland spotkasz tysiące obecnych oraz potencjalnych klientów, partnerów, współpracowników i innych profesjonalistów związanych z branżą spożywczą! Wydarzenie to umożliwia bezpośredni kontakt z przedstawicielami branży spożywczej, handlu hurtowego i detalicznego, sieci handlowych, importerów, eksporterów oraz startupów technologicznych. Ponadto, weźmie również udział wiele firm dostarczających rozwiązania technologiczne, inwestorów, mentorów, media, agencje konsultingowe oraz analityczne, eksperci i specjaliści z różnych dziedzin.
Zakres tematyczny
Targi WorldFood Poland to największe w Polsce wydarzenie biznesowe typu b2b, skupione na sektorze spożywczym, obejmujące nie tylko produkcję, ale również przetwórstwo, aż po końcowy produkt spożywczy oraz jego sprzedaż. Na targach prezentowany jest szeroki wachlarz surowców i dodatków do żywności, technologii i usług dla branży spożywczej, a także gotowych produktów spożywczych i napojów, alkoholi, żywności ekologicznej, funkcjonalnej oraz suplementów diety.