Używamy plików cookie, aby zapewnić jak najlepsze działanie naszej strony internetowej. Kontynuując przeglądanie tej strony lub zamykając tę wiadomość, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką cookies

21-23 kwiecień, 2020
VII MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

 

News

19 lutego 2018

Panele, konferencje, debaty na targach WorldFood Warsaw!

Już tylko dwa miesiące dzielą nas od piątej edycji targów żywności i napojów - WorldFood Warsaw. Jeśli chcecie posłuchać  cenionych ekspertów, przedsiębiorców, właścicieli znanych marek,  ludzi nauki i biznesu, przedstawicieli agend rządowych i instytucji, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach tematycznych. Będziemy rozmawiać i poruszać ciekawe zagadnienia dotyczące branży, jej rozwoju, przyszłości i problemów. Będzie to też świetna okazja do przeprowadzenia bezpośrednich rozmów w czasie spotkań kuluarowych czy wieczornego networkingu.
Patronat honorowy nad Targami objął Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe – Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI- Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Polskie Mięso, POLBISCO- Stowarzyszenie Polskich Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia , Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS,  Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Krajowe Zrzeszenie Spółdzielni Mleczarskich, Fundacja Godła Promocyjnego Teraz Polska, Forum Dialogu Gospodarczego.
 
Nie zabraknie zatem ciekawych paneli, konferencji i dyskusji, a targi otworzy Debata n/t „Polska żywność wobec światowych trendów”, której współorganizatorem jest Polska Federacja Producentów Żywności. Targi to doskonała okazja do spotkań, rozmów biznesowych i wymiany doświadczeń na trudnym i wymagającym rynku spożywczym, na którym zwycięża uczciwość wobec konsumenta i jakość – tak ubiegłoroczną edycję podsumował Andrzej Gantner, Dyrektor Generalny PFPŻ. Ale to także okazja do poznania nowości, poszerzenia oferty, przedstawienia oferty innym, nowym kontrahentom, skorzystania z doświadczeń np. w relacjach eksportowych czy poszukiwania nowych rynków. Sektor spożywczy, jak mówi Dyrektor PFPŻ, jest specyficzny i zmienia się wraz z upodobaniami konsumentów. Podróżujemy, poznajemy nowe smaki i zapachy, wracamy i poszukujemy wspomnień kulinarnych na półkach sklepowych w swoim kraju. 
I temu służą również targi, poszukiwaniu nowych dostawców, nowych odbiorców, wyjścia z produktami na inne kraje ale także dostarczenia egzotycznych produktów polskim odbiorcom. Chcemy by świat był blisko nas, w naszych sklepach.
Kolejne punkty programu merytorycznego będą równie ciekawe . Między innymi poruszymy tematy:
  • Polskie półki w sieciach handlowych – zaproszeni paneliści odpowiedzą na pytanie co znaczy polski produkt i jaki to właściwie produkt, omówią polskie półki za granicą i omówią Rynki rolno- spożywcze w kontekście konsolidacji i poprawy możliwości eksportowych.
  • Jakość jako przewaga konkurencyjności i szansa na budowanie silnej marki na rynkach zagranicznych – omówione zostaną m. in. krajowe systemy jakości oraz systemy jakości w innych krajach UE w kontekście ochrony rynku i elementu planów strategii marketingowych tych krajów. Uczestnik debaty dowie się również dlaczego potrzebna jest integracja organizacji branżowych i wspólne kampanie promocyjne.
  • Optymalizacja łańcucha spożywczego – logistyka i bezpieczeństwo żywności w kontekście przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. Poruszony zostanie również temat cyfrowej rewolucji w łańcuchu dostaw.
  • Czy polska żywność ma szansę zaistnieć w krajach Płd-Wsch Azji ?
Patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych nad targami WorldFood Warsaw umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk oraz relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących. Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając tegoroczne Targi,  bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.
Musicie być razem z nami w dniach 10-12 kwietnia! Zarejestruj się online!
Wsteczimg

Archive