Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw

Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw. 

W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty i pokazy  kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.

Szef restauracji „Pod Gigantami” Paweł Zieliński i Marzena Gromelska – szef Chianti Kręgliccy zademonstrują wykwintną włoską kuchnię, szczególną uwagę poświęcając serom i „primi piatti”.   Pizzermani z Neapolu poprowadzą warsztaty przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Ponad sześćdziesięciu włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią.

Szef kuchni, ekspert kulinarny, wieloletni działacz Slow Food Polska, Kuba Korczak poprowadzi wykład połączony z pokazem kulinarnym i degustacją: „Wydarzenia kulinarne najskuteczniejszą formą promocji marki spożywczej.”
Jarosław Uściński, Szef Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera, poprowadzi warsztaty i pokazy kulinarne świątecznej kuchni polskiej, a Kevin Aiston znany  kucharz – strażak (program „Europa da się lubić” ) zaprezentuje smakowitą brytyjską jagnięcinę i inne specjalności kuchni angielskiej.

W ramach targów Organizatorzy zorganizowali także w specjalnej strefie pokazy kulinarne kuchni tajskiej i meksykańskiej.
Ze względu na wyjątkowy, przedświąteczny czas,  podczas targów odbywać się będzie wydarzenie:  WIELKANOC – MIĘSNE ŚWIĘTA – POLSKA TRADYCJA, w ramach cyklu imprez promujących polskie mięso wieprzowe i wołowe oraz ich przetwory w okresie Świąt Wielkiej Nocy na terenie całego kraju.

Podczas targów WorldFood Warsaw 2017 odbędzie się prezentacja Stołu Wielkanocnego wraz z degustacjami dla publiczności, a także IX Ogólnopolskie Spotkanie Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.
W targach weźmie udział ponad 300 Wystawców z branży spożywczej z 23 krajów świata. Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości branży spożywczej , ale także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.

Nie może Was zabraknąć podczas targów WorldFood Warsaw.
Zapraszamy przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej!

Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line