Alkohole świata na targach WorldFood Warsaw!

W dniach 11-13 kwietnia w stolicy zaprezentują się producenci i dystrybutorzy wybornych trunków z różnych stron świata. Sektor Wine&Spirits dedykowany jest dystrybutorom i hurtownikom napojów alkoholowych, sommelierom i menedżerom restauracji i winiarni.

Produkty rodem z Portugalii, Włoch, Hiszpanii, Afryki Południowej, Ukrainy, Rumunii, Rosji a także rodzime produkcje zadowolą najbardziej wyrafinowane podniebienia. Szeroka oferta win światowych zostanie uzupełniona propozycją win rodzimych pod kierunkiem prekursora odrodzenia polskiego winiarstwa Romana Myśliwca, właściciela winnicy Golesz, autora licznych książek i publikacji.

Nasi eksperci doradzą również jak dobrać wina i mocne alkohole do karty w restauracjach, kawiarniach czy hotelach, oraz zaprezentują tajniki foodparingu.

Degustacje win włoskich oraz dyskusję o trendach w sektorze winiarskim tego regionu poprowadzi Tomasz Kolecki, wiceprezes Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.

W trakcie targów odbędzie się również degustacja win ekologicznych, które poprowadzi i zaprezentuje krytyk winiarski, redaktor portalu Winicjatywa – Wojciech Bońkowski.

Na pytanie czy na polskim winie można zarobić odpowiedzą eksperci z Fundacji Na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa Galicja Vitis. Przybliżą również wybrane zagadnienia dotyczące enoturystyki i marketingu wina.

Na wszystkich zainteresowanych rynkiem wina, szczepami w różnych regionach i klimatach oraz zasadami dobierania win do potraw czeka Szymon Milonas z Wine rePublic.

Podczas targów WorldFood Warsaw będzie miała swoją premierę książka „Ochrona winorośli” będąca kompendium dostępnej wiedzy na temat ochrony winorośli. Autorem tego bogato ilustrowanego zdjęciami i tabelami podręcznika pt. „Ochrona winorośli” jest dr Janusz Mazurek, wydawcą Fundacja Na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa GALICJA VITIS.

Poznaj bogactwo smaków, zapachów i barw wina z różnych regionów świata podczas czwartej edycji targów WorldFood Warsaw. Zapraszamy i czekamy od 11 do 13 kwietnia  w halach EXPO XXI przy Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie ! 

Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line