Używamy plików cookie, aby zapewnić jak najlepsze działanie naszej strony internetowej. Kontynuując przeglądanie tej strony lub zamykając tę wiadomość, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką cookies

7-9 marzec, 2019
VI MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

 

Aktualności
  • 09 października 2018

    Kolorowo i zdrowo na targach WorldFood

    Polska jest istotnym producentem warzyw i owoców w skali Europy. Uprawa oraz przetwórstwo jest bardzo ważnym segmentem w branży rolno – spożywczej. Znajdujemy się na zaszczytnym szóstym miejscu, jako jeden z największych producentów owoców i warzyw w UE oraz zajmujemy czołowe miejsce w produkcji przetworów owocowo – warzywnych.

  • 17 września 2018

    Polecamy - Meet Up Food Supplement Ingredients

    PK Components i Wydział Nauk o Żywności SGGW zapraszają na Meet Up Food Suplement Ingredients - niewątpliwie największe i najważniejsze wydarzenie w branży suplementów diety tej jesieni.

  • 24 lipca 2018

    Wrześniowa promocja sprzedaży stoisk na VI edycję WorldFood Poland i oferta „early birds”dla stałych Wystawców

    Można już rezerwować miejsca na kolejną edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Poland (do niedawna – WorldFood Warsaw), która odbędzie się w dniach 7-9 marca 2019 r. tradycyjnie w Warszawskim Centrum EXPO XXI.

  • 30 maja 2018

    Debata pod patronatem POHiD

    Debata pod patronatem POHiD pokazała, że moda na lokalne, regionalne i krajowe produkty, czyli na patriotyzm ekonomiczny trwa. Trend ten najlepiej widzą sieci handlowe, starając się oprócz produktów z innych kuchni świata, zaspokajających ciekawość konsumenta oferować wyroby lokalnych wytwórców, informując o tym na opakowaniach.

  • 28 maja 2018

    Debata pod patronatem Polskiej Federacji Producentów Żywności - podsumowanie

    W największych w Warszawie wiosennych targach spożywczych WorldFood Warsaw uczestniczyło ponad 300 wystawców, z czego 40 procent to firmy zagraniczne, w tym duża reprezentacja Włochów i Hiszpanów. Tegoroczną V edycję Targów odwiedziło ponad 6 tys. osób, ale jak zapewnia Agnieszka Szpaderska dyrektor WorldFood - nie były to przypadkowe osoby, ale ściśle związane z branżą i zorientowane na biznes.

  • 24 kwietnia 2018

    Piąta edycja WorldFood Warsaw za nami!

    Wokół nas wiosna, czas nowej energii, rozwoju i wzrostu – co znalazło również odbicie w kondycji i skali naszych targów. Po raz kolejny miło nam jest stwierdzić, że rośniemy - dzięki Państwu i razem z Państwem.

  • 10 kwietnia 2018

    Cała branża w stolicy - WorldFood

    Wczoraj w halach EXPO XXI rozpoczęła się V edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood. Wydarzenie trwać będzie od 10 do 12 kwietnia. Patronat Honorowy nad targami WorldFood Warsaw objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

  • 05 kwietnia 2018

    Program WorldFood Warsaw 2018

    Już w przyszłym tygodniu rusza w Stolicy piąta edycja targów żywności i napojów – WorldFood. Patronat honorowy nad Targami objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe. Nie zabraknie zatem ciekawych paneli, konferencji i dyskusji, a targi otworzy Debata n/t „Polska żywność wobec światowych trendów”, której współorganizatorem jest Polska Federacja Producentów Żywności.

  • 27 marca 2018

    Złote Medale Targów WorldFood Warsaw

    Ponad 140 produktów spożywczych w czternastu kategoriach walczyłoo medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania z mediami zostały ogłoszone wyniki. Dlaczego warto startować w kolejnych edycjach Konkursu? Przeczytajcie do końca!

  • 20 marca 2018

    Bogata oferta dla HoReCa na targach WorldFood Warsaw

    Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw – 10 – 12 kwietnia 2018 r. w halach EXPO XXI Warszawa.

  • 06 marca 2018

    Kawa czy herbata?

    Wystawcy z różnych stron świata: Polski, Włoch, Białorusi, Belgii, Egiptu, Niemiec, Węgier, Indii, Indonezji, Rumunii, Rosji, Hiszpanii, Sri Lanki, Turcji, Wielkiej Brytanii, Wietnamu, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża przez trzy dni w stolicy!

  • 26 lutego 2018

    Sektor suplementów diety na targach WorldFood Warsaw

    W ramach 5-tej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów Worldfood Warsaw, powstał nowy sektor dedykowany nutraceutykom. Sektor został objęty Patronatem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek oraz European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM).

  • 20 lutego 2018

    Szef Kuchni Giancarlo Russo na Bellavita Warsaw 2018

    Z dumą ogłaszamy, że Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie Głównym Szefem Kuchni podczas Bellavita Warsaw 2018 (10 - 12 kwietnia, WorldFood Warsaw 2018)

  • 19 lutego 2018

    Panele, konferencje, debaty na targach WorldFood Warsaw!

    Już tylko dwa miesiące dzielą nas od piątej edycji targów żywności i napojów - WorldFood Warsaw. Jeśli chcecie posłuchać cenionych ekspertów, przedsiębiorców, właścicieli znanych marek, ludzi nauki i biznesu, przedstawicieli agend rządowych i instytucji, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach tematycznych.

  • 16 lutego 2018

    Niezrównany potencjał Polski w zakresie logistyki łańcucha chłodniczego

    Polska. Jako drugi co do wielkości kraj Europy Środkowej, jest to niezwykle atrakcyjny rynek dla wszelkiego rodzaju profesjonalistów z branży spożywczej. Sektor spożywczy gospodarki wart 427,7 miliarda dolarów podlega ciągłym zmianom, a co roku pojawiają się nowe trendy. Jedna rzecz jest jednak pewna: krajowy potencjał dla dostawców logistyki łańcucha chłodniczego.

  • 05 lutego 2018

    Polskie owoce i warzywa liderem na europejskich stołach

    Polskie produkty stają się coraz bardziej rozpoznawalne na całym świecie i kojarzą się z jakością. Jej utrzymywanie stanowi wyróżnik, na który kładziony jest nacisk w realizowanych działaniach promocyjnych. Dzięki temu Polska stała się ważnym graczem w regionie i liderem w pozyskiwaniu nowych rynków zbytu.

  • 29 stycznia 2018

    Zagraniczni kupcy na WorldFood Warsaw

    Udział w rozmowach handlowych edycji 2018 zgłosili już kupcy zagraniczni m.in. z Wietnamu, Hiszpanii, Hong Kongu, Turcji, Bułgarii, Pakistanu, Rumunii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Mołdawii. Poniżej przedstawiamy ich profil oraz produkty jakimi są zainteresowani.

  • 23 stycznia 2018

    Smak i zdrowie czyli ECO na WorldFood Warsaw

    Rynek żywności ekologicznej w Polsce stanowi zaledwie 0,5 % całego rynku spożywczego, ale jego wartość w ciągu ostatnich siedmiu lat wzrosła trzykrotnie do ponad 800 mln zł, a najnowszy raport prognozuje, że w kolejnym roku wartość rynku żywności ekologicznej wyniesie już ponad miliard złotych.

  • 16 stycznia 2018

    Napoje bezalkoholowe na fali, sprzedaż rośnie

    Wartość polskiego rynku napojów bezalkoholowych w 2016 roku szacowana jest na ponad 22 mld zł. Woda butelkowana, soki i nektary, napoje gazowane i inne typy napojów są bardzo ważną częścią naszego przemysłu spożywczego, a w ostatnich 5 latach wartość eksportu wzrosła o ponad 60%. Największym odbiorcą napojów produkowanych na terenie Polski są Niemcy.

  • 08 stycznia 2018

    Czy polskie wina mogą konkurować z zagranicznymi gigantami?

    Rynek alkoholi jest dynamiczny, a zapotrzebowanie na wyroby regionalne, autentyczne i wysokiej jakości to jeden z najsilniejszych trendów rynku spożywczego w Polsce i Europie. Branża spirytusowa w Polsce jest istotnym elementem polskiej gospodarki a polska wódka jest jedyną polską marką globalną obecną na wszystkich rynkach całego świata.

  • 13 grudnia 2017

    Szansa dla sektora mleczarskiego

    Organizatorzy targów WORLDFOOD WARSAW zapraszają Spółdzielnie Mleczarskie i firmy z sektora mleczarskiego do udziału w V Edycji 10-12 kwietnia 2018

  • 14 listopada 2017

    Konsument jest najważniejszy

    Największym atutem targów WoldFood Warsaw jest możliwość bezpośredniego kontaktu producentów, przetwórców i handlowców skoncentrowanych na konsumencie i wspólnie niejako oferujących innowacyjne i tradycyjne zarazem produkty. Ekspozycje targowe, prezentacje i degustacje, rozmowy b2b, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców tworzą wielka giełdę ofert, otwierającą dostęp nie tylko do produktu, ale i do świadomości korzyści z jego zakupu i sprzedaży.

  • 26 października 2017

    Sektor Chłodniczych Łańcuchów Dostaw i Logistyki w Temperaturze Kontrolowanej

    Targom WorldFood Warsaw towarzyszy sektor poświęcony chłodniczym łańcuchom dostaw i logistyce w temperaturze kontrolowanej – ColdChain Poland.

  • 28 sierpnia 2017

    Ruszyła sprzedaż stoisk – duże zniżki tylko do końca września 2017

    Można już rezerwować miejsca wystawowe na Międzynarodowych Targach Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2018. Liczy się czas, bowiem firmy, które zgłoszą chęć uczestnictwa w wydarzeniu do końca września 2017 roku, mają zagwarantowane spore zniżki. Piąta edycja najważniejszych targów w Warszawie poświęconych sektorowi spożywczemu, odbędzie się w dniach 10-12 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Organizatorem wydarzenia jest spółka Lentewenc należąca do Grupy ITE – wiodącego organizatora międzynarodowych targów i konferencji na świecie.

  • 31 lipca 2017

    Włoski pawilon Bellavita na targach WorldFood Warsaw

    W oparciu o udany debiut w zeszłym roku, w dniach 10 do 12 kwietnia 2018 r. Bellavita Expo, największa włoska wystawa żywności i wina, powróci na WorldFood Warsaw, wnosząc Włoską Doskonałość do dedykowanego pawilonu.

  • 25 lipca 2017

    Wirtualny spacer po targach WorldFood Warsaw

    Przespaceruj się po korytarzach minionej edycji targów WorldFood

  • 01 czerwca 2017

    Nowa data targów WorldFood Warsaw – 10-12 kwietnia 2018!

    Miło nam poinformować, że data przyszłorocznych targów WorldFood Warsaw jest już znana. W dniach 10-12 kwietnia 2018 ponownie spotykamy się w centrum EXPO XXI WARSZAWA, przy ul. Prądzyńskiego 12/14.

  • 24 kwietnia 2017

    Sukces targowy i biznesowy!

    Przez trzy dni, 300 Wystawców z 25 krajów gościło w stolicy na zaproszenie Organizatorów podczas IV edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood. Wśród nich byli reprezentanci Grecji, Tajlandii, Ukrainy, Włoch, Holandii, Wielkiej Brytanii, Czech, Korei, Iranu, Sri Lanki, Chin i wielu innych krajów. Za nami WorldFood Warsaw 2017!

  • 11 kwietnia 2017

    Rozpoczęły się Targi WorldFood Warsaw

    Nastąpiło uroczyste otwarcie czwartej edycji targów WorldFood Warsaw. To największa i najważniejsza impreza targowa poświęcona branży spożywczej i gastronomicznej w Warszawie. Targi odbywają się w dniach 11-13 kwietnia w halach EXPO XXI WARSZAWA.

  • 07 kwietnia 2017

    Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal Targów WorldFood Warsaw 2017!

    Ponad 150 produktów spożywczych w jedenastu kategoriach walczyło wczoraj o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców przeszły oczekiwania wszystkich, a wysublimowane efekty smakowe i zapachowe zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania z mediami zostały ogłoszone wyniki.

  • 06 kwietnia 2017

    Meksyk na Targach WorldFood Warsaw 2017

    Pod patronatem Departamentu Ministerstwa Rolnictwa Meksyku SAGARPA, 10 firm meksykańskich, producenci m.in. tradycyjnych produktów meksykańskich takich jak papryczki (sosy), przetwory owocowo-warzywne, świeże owoce, przyprawy, kawa, czekolada, przetwory z aloesu weźmie udział w najbliższej edycji targów WORLD FOOD 2017.

  • 03 kwietnia 2017

    Alkohole świata na targach WorldFood Warsaw!

    W dniach 11-13 kwietnia w stolicy zaprezentują się producenci i dystrybutorzy wybornych trunków z różnych stron świata. Sektor Wine&Spirits dedykowany jest dystrybutorom i hurtownikom napojów alkoholowych, sommelierom i menedżerom restauracji i winiarni.

  • 27 marca 2017

    Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw

    Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.

  • 07 marca 2017

    CAŁA BRANŻA SPOŻYWCZA W STOLICY – WORLDFOOD ZAPRASZA

    Już 11-13 kwietnia w stolicy, już po raz czwarty odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy i obecności razem z innymi uczestnikami branży podczas tego wydarzenia. MASZ OSTATNI TYDZIEŃ - ZAREZERWUJ STOISKO!

  • 06 marca 2017

    Wino i alkohole wysokoprocentowe na targach WorldFood Warsaw!

    Polska to największy w Unii Europejskiej oraz czwarty na świecie producent wódki. Głównymi rynkami eksportowymi są m.in. Stany Zjednoczone i Francja, ale również Węgry, Wielka Brytania, Włochy i Kanada. Polskie marki docierają również do tych bardziej odległych miejsc na świecie jak Singapur, Hongkong lub Chile. Polaków charakteryzuje wielki szacunek oraz duma z alkoholi narodowych. Podobnie jak Japończyków, którzy nieustanie podkreślają walory sake promując ją w kraju i na całym świecie. Polska wódka również powinna doczekać się takich czasów i promocji. Rodzimi producenci nieustannie odczuwają skutki podwyżki akcyzy na wyroby spirytusowe o 15 proc., do której doszło 1 stycznia 2014 roku. Co więcej Polska ma najwyższą stawkę akcyzy w regionie. Targi WorldFood Warsaw to szansa na nowe perspektywy w tych trudnych czasach .

  • 20 lutego 2017

    Mleczne perspektywy

    Eksperci przewidują, że rok 2017 będzie zdecydowanie lepszy i stabilny dla sektora mleczarskiego. W rozwoju pomóc może nie tylko rynek krajowy, ale przede wszystkim eksport. Szansą na zdobycie nowych partnerów biznesowych z Polski i zagranicy jest udział w IV edycji targów WorldFood Warsaw.

  • 10 lutego 2017

    Kawa czy herbata podczas WorldFood Warsaw

    Polacy to miłośnicy kawy i herbaty - aż 70% dorosłych konsumentów pije codziennie kawę, zaś 80% badanych herbatę. W 2015 r. z Polski wyeksportowano 164 tys. ton kawy, herbaty i kakao (o 3% więcej niż w 2014 r.) o wartości 898 mln EUR (o 16% większej), a do samej UE wyeksportowano 141 tys. ton kawy, herbaty i kakao o wartości 774 mln EUR. Najważniejszymi odbiorcami tej grupy towarowej były Czechy (228 mln EUR) oraz Niemcy (112 mln EUR). Eksport tych produktów poza obszar UE wyniósł 23,5 tys. ton, a jego wartość zwiększyła się o 9%, do 123,8 mln EUR.

  • 10 lutego 2017

    Słodki biznes

    Największym segmentem polskiego rynku słodyczy są wyroby czekoladowe. W najbliższych latach należy spodziewać się systematycznych, ale stosunkowo niewielkich przyrostów wartości sprzedaży. Szacuje się, że do 2018 roku wartość rynku zwiększy się w sumie o 9% i zbliży się do poziomu 14 mld złotych. Drugim co do wielkości segmentem są słodkie i słone przekąski (19% rynku). W ich przypadku wartość sprzedaży pozostaje od kilku lat na podobnym poziomie, chociaż jej wolumen wzrasta.

  • 31 stycznia 2017

    Polskie mięso hitem w Europie i na świecie

    Polski przemysł mięsny jest coraz szerzej doceniany w Europie i na świecie. Dlatego też, organizatorzy targów WorldFood Warsaw zdecydowali się na utworzenie dedykowanego sektora dla produktów mięsnych. Na zagranicznych rynkach konkurujemy już nie tylko ce-ną, ale przede wszystkim jakością. Krajowym hitem eksportowym jest drób, którego eksport wciąż rośnie. Z kolei branża wieprzowa może pochwalić się nowymi rynkami zbytu, wśród takich państw jak Tajwan. Mimo niewielkiego spożycia wołowiny w kraju, producenci tego mięsa nie narzekają na wskaźniki handlu zagranicznego wysyłając mięso i jego przetwory m.in. do krajów arabskich i USA.

  • 23 stycznia 2017

    Włoski pawilon Bellavita podczas WorldFood Warsaw!

    Bellavita Expo będzie gościć w Warszawie w ramach targów WorldFood Warsaw od 11 do 13 kwietnia 2017 roku. Bellavita Expo to największy pokaz wyłącznie włoskich produktów którego nie powinien przegapić żaden profesjonalista z branży żywności i napojów. Koncentrując się na regionalnych kuchniach włoskich, firma szczyci się przedstawianiem smaków prawdziwych Włoch w wybranych wielkich miastach na całym świecie.

  • 17 stycznia 2017

    Godło „Teraz Polska” dla Twojej firmy

    Trwa XXVII edycja konkursu „Teraz Polska", w którym wyróżnione zostaną produkty i usługi o najlepszych walorach jakościowych, technologicznych i użytkowych. Konkurs przeprowadzany jest przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego w trzech kategoriach: dla produktów i usług, dla gmin oraz dla przedsięwzięć innowacyjnych. Wnioski konkursowe przyjmowane będą do 23 stycznia 2017 r.

  • 10 stycznia 2017

    Sektor EcoFood hitem targowym!

    Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce w 2015 r. osiągnął wartość ok. 800 mln zł. a w 2017 r. ma szansę przekroczyć 1 mld zł. Powierzchnia ekologiczna użytków rolnych w Polsce wynosi około 580 tys. ha. Liczba zarejestrowanych gospodarstw ekologicznych w 2016 r. wyniosła 24 276. Największa ilość podmiotów występuje w województwie małopolskim tj. 1 657. Podział procentowy powierzchni użytków rolnych według kategorii upraw wygląda następująco: łąki i pastwiska 35,3%, ziemniaki 0,4%, rośliny strączkowe na suche nasiona 0,9%, zboża 18,6%, uprawy sadownicze i jagodowe 8,9%, warzywa 1,4%, rośliny na paszę 33,7%, rośliny przemysłowe 0,5% i pozostałe uprawy 0,3%.

  • 29 listopada 2016

    Czym jest Strefa Spotkań Biznesowych na WorldFood Warsaw?

    Po ogromnym sukcesie odniesionym w 2016 roku w postaci ponad 300 spotkań B2B, Strefa Spotkań Biznesowych z przedstawicielami sektora handlu i HoReCa, triumfalnie powraca na warszawskie targi WorldFood Warsaw 2017.

  • 25 listopada 2016

    Dobry produkt trzeba wypromować

    Polskie rolnictwo świetnie sobie radzi na rynkach międzynarodowych, saldo w handlu rolnym jest dodatnie i wynosi 7,7 mld euro. Mimo dużych zawirowań związanych z rosyjskich embargiem, ciągle jednym z motorów napędowych eksportu pozostaje sektor owoców i warzyw. To w dużej mierze efekt promocji. A z pewnością jedną z najlepszych okazji do promocji żywności będzie IV edycja Targów WorldFood Warsaw!

  • 08 września 2016

    Specjalna oferta targowa dla tegorocznych zgłoszeń!

    Ruszyła sprzedaż miejsc wystawowych na czwartą edycję która odbędzie się w dniach 11 -13 kwietnia 2017 r. w Warszawie.

  • 11 maja 2016

    WorldFood Warsaw 2016 – targi międzynarodowe i rekordowe

    250 wystawców z 24 krajów świata, ponad 4 tysiące zwiedzających z 48 państw, w tym 128 przedstawicieli krajowych i międzynarodowych mediów, liczne zagraniczne delegacje. Tak w skrócie można podsumować minioną III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

  • 19 kwietnia 2016

    III edycja WorldFood Warsaw otwarta!

    „Konkurencja na światowym rynku żywności jest duża. Cieszę się, że w Warszawie odbywa się taka inicjatywa, na której spotykają się przedstawiciele sektora spożywczego. Mam nadzieję, że dzięki temu jeszcze więcej polskich produktów - smacznych, wartościowych i ekologicznych, będzie pojawiać się na europejskich stołach”

  • 10 kwietnia 2016

    Dołącz do uczestników WorldFood Warsaw 2016!

    Jeszcze tylko kilka dni potrwa rejestracja on-line na III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Warto zarejestrować się przed targami, aby uniknąć długich kolejek w dniu Wystawy, otrzymać bezpłatnie katalog targowy i wziąć udział w konkursie dla odwiedzających. W dniach wystawy uczestnicy będą mogli zarejestrować się wyłącznie na miejscu.

  • 10 kwietnia 2016

    WorldFood Warsaw 2016

    W dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI Warszawa odbywa się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Patronem honorowym wystawy jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztof Jurgiel oraz Prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski.

  • 08 kwietnia 2016

    Już za tydzień WorldFood Warsaw!

    Tylko do 15 kwietnia trwa rejestracja on-line na III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Na zwiedzających, poza wieloma korzyściami biznesowymi, czeka konkurs, w którym do wygrania są atrakcyjne nagrody.

  • 08 kwietnia 2016

    Trendy kulinarne na WorldFood Warsaw

    Nawiązanie kontaktów z potencjalnymi dostawcami, zapoznanie się z ofertą produktów egzotycznych nieobecnych na polskim rynku, poznanie trendów kulinarnych – to tylko niektóre z korzyści udziału sektora HoReCa w III edycji Targów WorldFood Warsaw.

  • 02 kwietnia 2016

    Eksperci na WorldFood Warsaw

    W dniach 19-21 kwietnia w Warszawie odbywa się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Na jej uczestników czeka bogaty program merytoryczny – wiele konferencji, paneli dyskusyjnych, prezentacji.

  • 01 kwietnia 2016

    WorldFood Warsaw otwiera się na branżę HoReCa

    Nowości produktowe, niepowtarzalna oferta międzynarodowych firm spożywczych, liczne spotkania biznesowe, ciekawe konferencje i dyskusje. To wszystko czeka przedstawicieli sektora handlu i HoReCa, którzy wezmą udział w III edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

  • 29 marca 2016

    EKOdostawcy na WorldFood Warsaw 2016

    Podwystawie EcoFood po raz pierwszy organizowanej w ramach Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2016 w Warszawskim Centrum EXPO XXI w dniach 19-21 kwietnia towarzyszyć będzie bogaty program konferencji i szkoleń skierowanych do profesjonalistów związanych z ekobranżą.

  • 28 marca 2016

    Sektor piekarsko - ciastkarski: WorldFood Warsaw rośnie w siłę!

    III edycja targów WorldFood Warsaw zanotowała kolejny wzrost liczby wystawców. W tym roku w wystawie udział weźmie około 250 firm z kraju i zagranicy. Wśród nich liczna reprezentacja firm cukierniczych, piekarniczych czy oferujących dodatki dla tych branż.

  • 25 marca 2016

    Kolejny rok, kolejny wzrost!

    III edycja targów WorldFood Warsaw zanotowała kolejny wzrost liczby wystawców. W tym roku w wystawie udział weźmie około 250 firm z kraju i zagranicy.

  • 14 marca 2016

    WorldFood Warsaw – spotkanie branży spożywczej

    WorldFood Warsaw to biznesowe wydarzenie o międzynarodowym zasięgu. W wystawie udział biorą firmy zajmujące się produkcją, dystrybucją, promocją czy sprzedażą produktów spożywczych, a także przedstawiciele sektora HoReCa. Wśród wystawców znajdą się producenci żywności i napojów, alkoholi, dodatków do żywności i technologii spożywczych, ważną grupą będą również przedsiębiorstwa oferujące wyroby ekologiczne, dystrybutorzy, importerzy i eksporterzy żywności z Polski oraz takich krajów jak: Ukraina, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Macedonia, Tajlandia i Sri Lanka.

  • 11 marca 2016

    Termin przyjmowania zgłoszeń: 21 marca 2016

    Wynajem powierzchni wystawienniczej na WorldFood Warsaw trwa do 21 marca 2016

  • 22 lutego 2016

    Targi WorldFood Warsaw - miejscem spotkań z producentami sektora owoców i warzyw!

    Uprawa owoców i warzyw, a także ich przetwórstwo to sektor ważny dla polskiej branży rolno-spożywczej i jej wyników eksportowych. Co roku targi WorldFood Warsaw są doskonałym miejscem do spotkania z producentami tego sektora, nawiązania nowych kontaktów biznesowych i wymiany doświadczeń.

  • 22 lutego 2016

    Rozmowy biznesowe WorldFood Warsaw

    III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia. Już dziś zapraszamy na nowy cykl filmowych wywiadów z partnerami targów, organizatorami paneli tematycznych. Pierwszym z rozmówców był dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności Andrzej Gantner.

  • 03 lutego 2016

    WorldFood Warsaw dla handlu

    Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to ważne wydarzenie dla polskiego i zagranicznego sektora spożywczego. W tym również dla przedstawicieli handlu, na których czeka wiele korzyści z udziału w wystawie.

  • 18 stycznia 2016

    Made in Poland

    Polska jest ważnym europejskim producentem mięsa, w tym liderem w produkcji drobiu. Wyroby pochodzenia zwierzęcego trafiają na coraz odleglejsze rynki tworząc markę mięsa made in Poland.

  • 11 stycznia 2016

    WorldFood Warsaw na słodko

    Rynek słodyczy w Polsce wart jest 12,7 mld złotych. To kluczowa branża eksportowa krajowego sektora spożywczego

  • 15 grudnia 2015

    Kawa czy herbata?

    Polska wyeksportowała w 2014 roku 146 tysięcy ton kawy, herbaty i kakao. Najważniejszymi odbiorcami tych produktów są w UE Czechy i Niemcy, zaś poza UE – kraje Wspólnoty Niepodległych Państw. Ten sektor miał bardzo duży udział w II edycji targów WorldFood Warsaw. Producenci wciąż poszukują nowych możliwości zbytu.

  • 06 grudnia 2015

    Alkohole świata w Warszawie

    Rynek alkoholi w Polsce osiągnął wartość 41 mld złotych. Przyszłością branży są z pewnością produkty premium i niszowe, lokalne marki. O tym jak ważna jest ta branża z punktu widzenia krajowej produkcji oraz handlu zagranicznego świadczy popularność strefy Wine&Spirits podczas minionej edycji targów WorldFood Warsaw.

  • 19 listopada 2015

    Wołowina z przyszłością

    Konsekwencje reformy rynku mleka dla polskiego sektora wołowiny, zapobieganie spadkowi pogłowia bydła, współpraca nauki z praktyką na rzecz podnoszenia konkurencyjności sektora, wypracowanie wspólnej strategii wszystkich uczestników łańcucha dostaw, budowa marki polskiej wołowiny. To tylko niektóre tematy, które zostaną poruszone podczas II Forum Sektora Wołowiny.

  • 19 listopada 2015

    Polska Droga Mleczna

    Rok 2015 jest trudny dla polskich i światowych producentów i przetwórców mleka. Krajowy rynek uwarunkowany jest niskimi cenami surowca, zamknięciem rosyjskiego rynku, wysokimi karami za przekroczenie kwot mlecznych czy suszą, która nawiedziła nasz kraj. Eksperci i przedstawiciele wielu spółdzielni mleczarskich informują, że sposobem na odbicie się od tej trudnej sytuacji jest umocnienie pozycji na rynku krajowym oraz eksport.

  • 27 października 2015

    Szczypta Indii - wywiad z Ashish Hinduja z firmy Bombay Bazaar

    Konsumenci wielokrotnie pytają o żywność organiczną i coraz chętniej poznają smaki z Indii – zaznacza Ashish Hinduja z firmy Bombay Bazaar, która jest stałym wystawcą targów WorldFood Warsaw

  • 19 października 2015

    Strefa EcoFood już w kwietniu 2016

    Polacy wciąż mają niezaspokojony apetyt na żywność ekologiczną, a wartość tego rynku stale rośnie. Świadczy o tym choćby fakt, że aż 42% zwiedzających minioną edycję targów WorldFood Warsaw poszukiwało firm z sektora eko. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom powstała specjalna strefa EcoFood, która będzie miała swoją premierę podczas WorldFood Warsaw 2016.

  • 07 kwietnia 2015

    Malezja- trudny, ale perspektywiczny rynek

    Malezja jest jednym z najlepiej rozwiniętych gospodarczo krajów Azji Południowo-Wschodniej) o populacji liczącej około 30 milionów mieszkańców i relatywnie dużym stopniu zamożności. Póki co polska żywność jest tam obecna w znikomych ilościach. Ale jak prognozują eksperci przy spełnieniu warunków formalnych i odpowiedniej promocji rynek ten może być bardzo perspektywiczny dla europejskich producentów.

Archive