Program konferencji WorldFood Poland 2025

8 kwietnia 2025, HALA 1

11:00 – 12:00

Ceremonia Otwarcia / The Opening Ceremony

12:00 – 13:00

Debata: Wpływ wdrożenia ROP na konkurencyjność sektora produkcji żywności w Polsce

13:00 – 14:00

Debata: Zafałszowanie żywności – wyzwania biznesowe i ramy prawne

14:00 – 15:00

Debata: Jaka jest przyszłość żywności organicznej w Polsce i na świecie?

15:00 – 16:00

Debata: Co dalej z roślinną branżą?

16:00 – 17:00

Premiera raportu Dekada Fairtrade 2015-2024 i wyróżnienia dla Partnerów Dekady - podsumowanie 10 lat zaangażowania

9 kwietnia 2025, HALA 1

10:30 – 11:30

Debata: Jak wzmocnić konkurencyjność polskiego łańcucha dostaw w produkcji zwierzęcej i pozycję rolnika w łańcuchu dostaw w związku z raportowaniem ESG

11:30 – 11:50

Uprościmy pracę Twojego zakładu. Jeden system pracujący na korzyści w produkcji, logistyce, marketingu, IT, innowacjach i finansach

12.00 – 12.40

Zimna logistyka w gorących czasach – wyzwania łańcuchów dostaw w obliczu zmian geopolitycznych

12.40 – 13.00

Od zakładu produkcyjnego do sklepu spożywczego – potencjał odzyskiwania ciepła w zimnym łańcuchu dostaw

13.00 – 13.20

Zimne ryzyko – pułapki prawne i ubezpieczeniowe w logistyce produktów w kontrolowanej temperaturze

13.20 – 13.40

Automatyzacja i robotyzacja – trendy w optymalizacji procesów magazynowych

13.40 – 14.40

PANEL DYSKUSYJNY: „Weź to na chłodno” – czyli wyzwania związane z współpracą pomiędzy producentem, operatorem logistycznym, przewoźnikiem a siecią handlową

14.40 – 15.00

Martwe pola odpowiedzialności. Jak organizować logistykę produktów chłodniczych, żeby nie wpaść w któreś z nich?

15.00 – 15.20

„Lepiej dmuchać na zimne” – czyli jak zadbać o bezpieczeństwo nie tylko w zimnych łańcuchach dostaw?

15.20 – 16.00

PANEL DYSKUSYJNY: Wyzwania ESG – czy warto inwestować w zrównoważony rozwój w branży chłodniczej?

10 kwietnia 2025, HALA 1

11:00 – 12:00

Debata: Zrównoważone przywództwo w branży HoReCa – jak łączyć efektywność z odpowiedzialnością?

12:00 – 13:00

Debata: Zrównoważone zarządzanie personelem w branży HoReCa – inkluzja, rozwój i wellbeing pracowników

Zobacz program konferencji NutraFood Poland 2025!

konferencja nutrafood poland

konferencje nutrafood poland

Konferencje i prelekcje branżowe dla przedsiębiorców

Konferencje branżowe są nieodłącznym elementem targów WorldFood Poland już od pierwszej edycji.

→ Kładziemy nacisk na merytorykę programu, zapraszając do współpracy ekspertów branżowych jak i samych przedsiębiorców – praktyków biznesu spożywczego.

→ Naszą rolą jest pomóc Ci zrozumieć, przeanalizować i przedyskutować aktualną sytuację branży spożywczej zarówno w kontekście lokalnym jak i globalnym.

→ Chcemy wskazać Ci trendy zachodzące w sektorze rolno-spożywczym oraz handlu i gastronomii (formaty sprzedaży detalicznej, innowacyjne rozwiązania w zakresie przetwarzania żywności, wpływ na środowisko, trendy konsumenckie itp.), aby dać Ci jak najwięcej informacji niezbędnych do podejmowania słusznych decyzji biznesowych.

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą merytoryczną, masz propozycję interesującego tematu, chciałbyś zorganizować debatę, prezentację, szkolenie lub warsztaty skierowane do branży spożywczej, handlu lub gastronomii, skontaktuj się z nami: info@worldfood.pl

Nasi Partnerzy