18 kwietnia HALA 1 Bellavita

11:10 - 11:50

Cooking Show: PASTA SHOW: DELICATE FLAVOURS

12:20 - 13:00

Guided Tasting: QUICK AND EASY ITALIAN LUNCH IDEAS

13:30 - 14:00

Ceremony: BELLAVITA AWARDS 2024 WINNERS ANNOUNCEMENT

17 kwietnia HALA 1 Bellavita

11:30 - 12:10

Guided Tasting: EXTRA-VIRGIN OLIVE OIL

12:40 - 13:20

Cooking Show: PASTA SHOW: INTENSE FLAVOURS

13:50 - 14:30

Guided Tasting: AUTHENTIC NEAPOLITAN PIZZA

15:00 - 15:40

Cooking Show: SCENTS OF OUR LAND: RISOTTO & SGROPPINO

16 kwietnia HALA 1 Bellavita

11:30 - 12:10

Cooking Show: ITALIAN PASTA, LAND & WATER

12:40 - 13:20

Guided Tasting: ITALIAN FOOD & WINE APERITIVO

13:50 - 14:30

Guided Tasting: CHEESE PLATTER PAIRED WITH BALSAMIC VINEGAR

15:00 - 15:40

Cooking Show: CALAMARI & TIRAMISU, FIRE & CREAM

18 kwietnia HALA 2

10:00 – 14:00

Sesja Fotograficzna zwycięskich produktów w konkursie o Złoty Medal Targów WorldFood Poland 2024

16 kwietnia Hala 2

11:00 – 11:10

Rozpoczęcie konferencji

11:10 – 11:30

Legalność importowanych surowców spożywczych do produkcji żywności i suplementów diety: novel food, gatunki chronione, praktyczne przypadki

11:30 – 11:50

Dodatki do żywności w suplementach – prawo i ciekawostki z praktyki

11:50 – 12:10

Surowce wysokiej jakości – czyli jakie?

12:10 – 12:30

Co kraj, to obyczaj – jak wybrane kraje UE regulują stosowanie tzw. innych składników o działaniu odżywczym lub fizjologicznym w suplementach diety

12:30 – 12:50

Składniki roślinne – specyfikacja dostawcy

12:50 – 13:10

Przegląd najnowszych zmian dotyczących dozwolonych składników w środkach spożywczych i konsekwencje tych zmian dla przedsiębiorców

13:10 – 13:30

Umowy o wytwarzanie kontraktowe, czy warto je zawierać na co zwracać uwagę?

13:30 – 13:50

Ochrona patentowa suplementów diety

13:50 – 14:10

Nowe wymagania prawne dla projektowania opakowań – kluczowe wyzwania dla biznesu

14:10 – 14:20

Koniec konferencji

17 kwietnia HALA 2

10:00-10:25

KSM-66 Ashwagandha

10:25 – 10:50

Prace w Unii Europejskiej dotyczące składników suplementów diety (ENG.)

10:55 – 11:20

Innowacyjne suplementy diety – forma i skład

11:25 – 11:50

Strategie Wyboru Surowców: Między Jakością a Marketingiem: Dogłębna analiza strategii wyboru surowców w kontekście jakości, marketingu oraz obserwowanych trendów w branży suplementów (ENG.)

11:55 – 12:20

Zdrowy Styl Życia na Talerzu: Jak Różne Pokolenia Wybierają Suplementy i Żywność Funkcjonalną (ENG.)

12:25-12:50

Przez Labirynt Badań Klinicznych: Wyzwania i Możliwości dla Suplementów Diety: Omówienie wymogów prawnych, wyzwań i możliwości zastosowania wyników badań klinicznych na suplementach

12:50 – 13:20

Lunch break

13:20 – 13:45

Witaminy – kwestie stabilność witamin w produkcie, wpływ niektórych składników na stabilność

13:45 – 14:10

Grzyby w suplementach diety. Jakie grzyby mogą być składnikami suplementów, jakie uznawane są na novel food? Jakie części rośliny można stosować? Czy można stosować ekstrakty?

14:10 – 14:35

Badania naukowe i kliniczne w komunikacji marki i produktu: wyzwania prawne, szanse i uwarunkowania

14:35 – 15:00

Prawo karne – bliżej niż myślimy. Odpowiedzialność represyjna, a prawo żywnościowe

15:00 – 15:25

Alternatywne źródła białka w suplementach diety

15:25 – 15:50

Well-being klientów, organizacji i planety – standardy ESG a (dobre) suplementy (ENG.)

16 kwietnia HALA 1

11:00 -12:00

Debata Otwierająca: Jak zapewnić konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej? Zrównoważona produkcja i przetwórstwo żywności

12:00 – 13:00

Debata: Zielony Ład w praktyce, czyli jak wdrożyć system kaucyjny na opakowaniach po napojach w Polsce

13:00-13:30

Aktualne trendy zafałszowań żywności i ciekawe przypadki z minionych 12 miesięcy

13:30 – 14:30

Debata: Jakość produktów prozdrowotnych – wspólne wyzwanie dla producentów i organów

14:30-14:50

Super Food – pszczele produkty z natury

15:00 – 16:00

Debata: Produkty Nutrafood w Europie: najbliższe wyzwania i ich przyszłość

17 kwietnia HALA 1

11:00 – 12:00

Debata: Zrównoważony biznes spożywczy w niepewnym świecie – jak to ugryźć?

12:00-12:20

Zautomatyzowane Centra Logistyczne kluczem do optymalizacji chłodniczego łańcucha dostaw

12:30 – 13:00

Jak wejść ze swoim produktem do sieci handlowej: omówienie warunków współpracy, marży itp. na przykładach

13:00-13:30

5 błędów jakie popełniasz rozmawiając z kupcem sieci handlowej

13:30-14:00

Jak wygrać uwagę konsumenta przy półce sklepowej i przykuć ją do naszego produktu?

14:30-15:00

Własny Sklep Internetowy – Ile Kosztuje Sukces?

15:00-15:30

Zastosowania automatyzacji i sztucznej inteligencji w marketingu w branży spożywczej

15:30-16:00

O tym, jak kampanie z influencerami mogą zaskoczyć!

18 kwietnia HALA 1

10:00-11:00

Debata: Roślinne start-upy: koniec boomu, tryb przetrwania, czy świetlana przyszłość? Trendy sprzedaży

11:00-11:45

Debata: Czy nowa żywność równa się niszczenie tradycji?

11:50-12:10

Plant based evolution in Europe: consumer trends and market dynamics

12:10-12:30

Wnioski z europejskiego badania Smart Protein – kompleksowa analiza postaw konsumentów wobec żywności roślinnej

12:30-12:50

V-Label – Światowy lider oznaczeń produktów wegańskich i wegetariańskich. Zasady certyfikacji

12:50-13:10

Komunikacja i trendy w żywności roślinnej w sektorze HoReCa

13:10 -14:00

Panel dyskusyjny: Czym jest “kiełbasa” dla Polaka? Wyzwania komunikacyjne a rozwój branży roślinnej

20 kwietnia HALA 2

11:00-11:20

Ekspansja na nowe rynki - jak skorzystać z funduszy unijnych - Paszport Do Eksportu Sp. z o. o.

11:30-12:30

Debata: Jak sprzedawać żywność w internecie - czyli e-commerce w branży spożywczej

20 kwietnia HALA 1

10:30-11:00

Jak zabezpieczyć działanie systemu elektroenergetycznego w kontekście obecnej sytuacji geopolitycznej oraz na rynku surowców.

11:00-11:30

Rozwiązania łańcucha dostaw w celu ograniczenia marnowania żywności
(Prezentacja w jęz. angielskim)

11:30-12:00

Logistyka zrównoważonego łańcucha chłodniczego
(Prezentacja w jęz. angielskim)

12:00-12:30

Jak usprawnienie procesu zarządzania placem może wpłynąć na wydajność firmy, środowisko oraz dobre samopoczucie pracowników i kierowców
(Prezentacja w jęz. angielskim)

12:30-13:00

Czy nowe technologie w logistyce pozwolą na ograniczenie marnotrastwa w łańcuchach dostaw?

13:00-13:30

Bezpieczna instalacja fotowoltaiczna dla chłodni – co warto wiedzieć?

13:30-14:00

Finał konkursu Business Best Choice

19 kwietnia – HALA 2

10:30-10:50

Jakość i bezpieczeństwo składników suplementów diety

10:50-11:10

Składniki których stosowanie w suplementach jest wyłączone lub ograniczone - ekstrakty z zielonej herbaty. Dalsze składniki podlegające monitorowaniu

11:10-11:30

Jak odkryć swoje mocne strony i poprawić komunikację w zespole?

11:30-11:50

Pozostałości pestycydów w surowcach pochodzenia roślinnego

11:50-12:10

Rewolucja w reklamie suplementów diety – jak legalnie, a jednocześnie atrakcyjnie prowadzić reklamę i nie narażać się na kary? Praktyczne przykłady z rynku, co można, a czego nie

12:10-12:30

Dobrostan w miejscu pracy - perspektywa psychologiczna

12:30-12:50

Probiotyki i prebiotyki w składzie żywności i informacjach dla konsumentów

13:30-13:50

Wypalenie zawodowe

13:50-14:10

Kary pieniężne i inne sankcje za niewłaściwe znakowanie suplementów diety

14:10-14:30

Postępowanie wyjaśniające przed GIS – obecnie i w świetle nadchodzących zmian

14:30-14:50

Oświadczenia środowiskowe – perspektywy prawne nie tylko dla suplementów diety

14:50-15:10

Decyzja o statusie produktu w świetle obecnych i zapowiadanych przepisów dotyczących reklamy suplementów diety

15:10-15:30

Stosowanie oświadczeń zdrowotnych – podejście organów kontrolnych w krajach UE

15:30-16:00

Ochrona patentowa suplementów diety

18 kwietnia – HALA 1

11:00 – 12:00

Debata otwierająca: Znaczenie polskich marek spożywczych w promocji kraju - Teraz Polska

12:00-13:00

Debata: System kaucyjny – koszty, czas, legislacja

13:30-15:00

Debata: Obyś prowadził biznes w niepewnych czasach – szanse i wyzwania branży FMCG

15:00-15:30

Uwiedź klienta. Skuteczny branding & packaging

15:30-16:00

Hungry for ideas. Najciekawsze kampanie marketingowe na rynku spożywczym 2022

18 kwietnia – HALA 2

10:40-11:10

Polski i światowy rynek żywności ekologicznej. Najnowsze dane i trendy

11:10-11:30

Rola pszczół i produktów pszczelich w żywieniu człowieka

11:30 - 11:50

KSM Ashwagandha : Science, Supply Chain and Sustainability (Prezentacja w jęz. angielskim)

12:00 – 13:30

Debata otwierająca sektora NutraFood Poland: Wyzwania rynku suplementów diety - jakość i bezpieczeństwo

14:00-14:15

Współpraca branży suplementów z jednostkami naukowymi w zakresie badań/projektów B+R etc. z perspektywy bezpieczeństwa i jakości

14:15-14:30

Bezpieczeństwo innowacyjnych składników suplementów diety

14:30-14:45

Znaczenie stosowania suplementów w sporcie wyczynowym i rekreacyjnym

14:45-15:00

Stabilność witaminy K2mk7 w obliczu wymagających formulacji zawierających wapń i magnez – rozwiązania pozwalające osiągnąć założone oświadczenia w okresie przydatności produktu

15:00-15:15

Znak jakości i bezpieczeństwa suplementów diety – projekt regulacji na tle innych systemów

15:15-15:30

Badania kliniczne suplementów diety

15:30-15:45

Kwestie związane z bezpieczeństwem i jakością w umowach z łańcucha produkcji i dystrybucji suplementów diety

15:45-16:00

Reklama środków spożywczych, w tym suplementów diety w Internecie, m.in. w mediach społecznościowych, jak konstruować przekaz, żeby nie narażać się na sankcje, jak komunikować o bezpieczeństwie produktów

19 kwietnia – HALA 1

10:30-11:00

Na jakim etapie znajduje się transformacja systemu żywnościowego w Polsce?

11:00-12:30

Debata: Transformacja systemu żywnościowego w Polsce z perspektywy rynku. Jak myśleć o rozwoju swojej firmy systemowo?

12:30-12:50

Trendy sprzedaży roślinnych zamienników mięsa i nabiału w Polsce

12:50-13:10

Insects as an alternative protein source

13:10-13:30

Perspektywy rozwoju rynku alternatywnych źródeł białka

13:30-14:30

Debata: Innowacje, trendy i konsumenci na rynku produktów roślinnych

14:30-15:00

Wykorzystanie surowców ubocznych przemysłu rolno-spożywczego do opracowania żywności roślinnej i dodatków do żywności.

15:00-15:10

Mięso komórkowe- 5 najważniejszych faktów

15:10-16:00

Debata: Mięso komórkowe - zagrożenie czy szansa rozwoju dla branży mięsnej

16:00-16:30

Jak foodtech zbawi planetę, czyli dlaczego inwestujemy w zrównoważone startupy!

Nasi Partnerzy