10-12 kwiecień, 2018
V MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

Pokazy kulinarne

10 kwietnia WTOREK

Bellavita Food & Beverage Academy

11:30 – 12:15
Giancarlo Russo

Szef Kuchni - Celebryta, Doradca Kulinarny
Warsztaty z Giancarlo Russo, Ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce

12:45 – 13:30
Andrea Camastra

Właściciel & Szef Kuchni w Senses Restaurant, 1 Gwiazdka Michelin
Podróż przez zmysły

14:00 – 14:30
Iwona Tomasiak & Teresa Salamon

Szefowe Kuchni w Lemon Resort Spa w Gródku nad Dunajcem
Giancarlo Russo przedstawia zwyciężczynie Arte Culinaria Italiana 2018

15:00 – 15:30
Przemysław Bednarz & Łukasz Fabiszewski
Szefowie Kuchni w Hotelu Bonifacio w Sochocinie
Giancarlo Russo przedstawia zdobywców drugiego miejsca Arte Culinaria Italiana 2018

16:00 – 16:30
Paweł Gałeck & Dariusz Cygan
Chefs at Restauracja Piano in Lublin
Giancarlo Russo przedstawia zwycięzców Master of Pasta Barilla Arte Culinaria Italiana 2018 
 

11 kwietnia ŚRODA
 

Bellavita Food & Beverage Academy


11:30 – 12:15
Anuelo Serra

Szef Kuchni w San Lorenzo Restaurant & Bar w Warszawie
Magia smaków we włoskiej kuchni.
Prowadzone przez Giancarlo Russo

12:45 – 13:30
Marzena Gromelska

Szefowa Kuchni w Chianti Trattoria Włoska – Kręgliccy w Warszawie
Domowe włoskie makarony poznają polski gust.

14:00 – 14:45
Kurt Scheller

Krytyk kulinarny & Założyciel Akademii Kurta Schellera
Włoska kuchnia w wersji Kurta Schellera
Prowadzone przez Giancarlo Russo

15:15 – 16:00
Starita Pizza Academy

Prowadzone przez Starita a Materdei w Neapolu (Włochy)
Sekrety światowego dziedzictwa UNESCO sztuki robienia pizzy
 

12 kwietnia CZWARTEK
 

Bellavita Food & Beverage Academy

 



12:00 – 12:45
Giancarlo Russo

Szef Kuchni - Celebryta, Doradca Kulinarny
Warsztaty kulinarne z Giancarlo Russo, Ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce


FORUM KONFERENCYJNE 2, Hala 3 
 

11:00-14:00
Pokazy kulinarne  pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni 
Poprowadzą znani kucharze pod czujnym okiem szefa Jarosława Uścińskiego, znanego warszawskiego restauratora, przygotowane z tradycyjnych polskich  produktów i specjałów przekazanych przez Wystawców.