10-12 kwiecień, 2018
V MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

Sektor: EcoFood

Sektor EcoFood miał swoją premierę podczas III edycji WorldFood Warsaw.

Statystyki sektorowe z IV edycji
- aż 90 firm wystawiało swoją ofertę w sektorze EcoFood (sektor wzrósł o 29% od jego premiery)
- 40% wszystkich zwiedzających zadeklarowało, że produkty ekologiczne były w centrum ich zainteresowania.

Tak duże zainteresowanie firm z tego sektora jest spowodowane tym, że na targach odnajdują swojego odbiorcę biznesowego.

Prognozy dla rynku żywności ekologicznej w Polsce są bardzo pozytywne:
• duży potencjał dalszego wzrostu na poziomie do 20% rok do roku,
• rynek w fazie intensywnego rozwoju, daleki od dojrzałości,
• udział żywności ekologicznej w rynku spożywczym 10-krotnie niższy od średniej unijnej,
• dalszy wzrost dostępności – rośnie sprzedaż i zainteresowanie sklepów wielkopowierzchniowych, z dyskontami włącznie, a ich oferta się stale powiększa.

Wychodząc naprzeciw tym trendom i oczekiwaniom zwiedzających postanowiliśmy stworzyć specjalną strefę EcoFood. W ramach tej strefy firmy prezentują:
  • Produkty organiczne certyfikowane
  • Produkty naturalne i tradycyjne
  • Żywność funkcjonalną i superfoods
  • Nutraceutyki
„Swoja ofertę kierujemy do ludzi prowadzących aktywny tryb życia ale szukających sposobu na zdrowie i styl, bez ograniczeń smakowych i innych walorów jakie daje cukier. Stolica bezwzględnie jest skupiskiem takiego grona ludzi,  którzy stosując w swojej diecie ekstrakt ze stewii mogą cieszyć się słodkim smakiem bez uszczerbku na zdrowiu. Targi WorldFood to dobre miejsce spotkań z naszymi odbiorcami  od pierwszej edycji. Po prostu do zobaczenia za rok!”
Stewiarnia, Beata Straszewska


Aby uzyskać więcej informacji na temat strefy EcoFood prosimy o kontakt:
agnieszka@worldfood.pl
tel. +48 22 395 6693