W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

11-13 kwiecień, 2017

IV MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

Nowości Wystawców WorldFood Warsaw 2017

Nowości Wystawców 2017

Piwniczka Babuni od ponad 15 lat wytwarza przetwory owocowo - warzywne według tradycyjnekwaz-na-miod-fb-(1).jpgj polskiej receptury. Produkty Piwniczki Babuni to wyroby naturalne, nie zawierają konserwantów i innych dodatków chemicznych, a składniki używane przy produkcji pochodzą z najczystszych regionów Polski – głównie z Kaszub oraz Borów Tucholskich.
 
Nowością w ofercie są Ogóreczki koktajlowe kwaszone na miodzie oraz Dżem różany.
rozany-fb.jpg
 
Nasze wyroby są odpowiedzią na potrzeby konsumentów, którzy coraz częściej wybierają produkty zdrowe, smaczne oraz wartościowe, a co za tym idzie naturalne
i tradycyjne – takie jakie mogli próbować w dzieciństwie, zrobione właśnie przez Babcię. 

Do nowych produktów Musztardy Konik należą:
krem-200-(2).jpg

Krem z gorczycy z miodem 
Legendarna krakowska łagodna musztarda z dodatkiem polskiego miodu nektarowego, produkowana wg tradycyjnych receptur bez użycia konserwantów. W ciągłej sprzedaży od 100 lat.
majonezowo-chrzanowa-4893(1).jpg

Musztarda majonezowo chrzanowa 
Popularna krakowska musztarda o intrygującej słodko- kwaśno-pieprzowej nucie. Produkowana wg tradycyjnych receptur bez użycia konserwantów.
 

Musztarda jałowcowa ostra jalowcowa.jpg
Bardzo ostra musztarda z czarnej i białej gorczycy z dodatkiem ziaren jałowca. Zaspokoi gusta nawet największych koneserów ostrych musztard. Produkowana bez użycia konserwantów.

Firma Najlepszeprodukty.com na targach będzie prezentować między innymi swoje nowe produkty: Miód Suflet z Maliną oraz Miód Suflet z Wanilią. Oba produkty łączą w sobie naturalny miód z najlepszych polskich pasiek z odpowiednio: liofilizowanymi malinami i wanilią. Otrzymany w ten sposób produkt zachowuje wszystkie naturalne właściwości. Konsystencja miodu jest delikatna, kremowa, piankowa zatem nazwana została zdrowym sufletem. Produkty wspaniale sprawdzają się jako dodatek do kawy, herbaty, naleśników, czy deserów. Firma posiada w swojej ofercie aż 7 smaków tej nowości! 

Firma Elfrodo jest wyłącznym dystrybutorem nowości na rynku polskim – SugaVida. Jest to światowa marka organicznego cukru z drzewa Palmyra. To genialna alternatywa dla cukru, która nie tylko osłodzi Twoje potrawy i napoje. Doda też energii, zmniejszy stres, poprawi nastrój, poprawi jakość snu. Idealnie nadaje się do pieczenia, gotowania, posypywania żywności. Sprawdza się też jako dodatek do napojów. Dla wegan i wegetarian jest idealnym zastępstwem, występujących w mięsie, witamin z grupy B! Wystarczą tylko 2 łyżeczki cukru SugaVida dziennie, aby zaspokoić dobowe zapotrzebowanie na witaminy z grupy B ( B1, B2, B3, B6, B12).SugaVida jest prawdopodobnie najbardziej pożywnym cukrem w przyrodzie! Zawiera 15 rodzajów witamin i minerałów (m.in. żelazo, magnez, potas). SugaVida ma tylko 3,1 grama fruktozy na 100 gramów. Dla porównania, cukier kokosowy, ma 40 gramów. To wyjaśnia, dlaczego SugaVida jest tak dobra dla diabetyków.SugaVida to produkt najwyższej jakości zaliczany do kategorii SuperFoods. Zawiera najczystszy nektar kwiatu drzewa Palmyra.


AKVO to orzeźwiająca, lekko gazowana woda smakowa z naturalnymi aromatami i ekstraktami owocowymi oraz bogactwem cennych witamin. Niskokaloryczna i bez substancji konserwujących stanowi idealny produkt dla wszystkich, którzy chcą żyć zdrowo i cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia. akvo.png
Estetyczne i wyróżniające się opakowanie AKVO stanowi dodatkową zachętę do zakupu.
 
Firma REFO, poszerza swoją ofertę i wprowadza na rynek napój izotoniczny AKVO Active. Dostępny w trzech wariantach, idealny dla osób poszukujących ciekawych smaków. Marakuja, granat, cytryna-mięta, dotąd niespotykane smaki na rynku napojów izotonicznych. To co wyróżnia ten produkt od obecnie dostępnych na rynku to unikalny skład. Napój bogaty jest w składniki aktywne. Rekomendowany przez Polski Związek Trenerów Personalnych.


grante-sok.png

Firma KGH podczas targów chce zwrócić szczególną uwagę na dwa produkty: sok NFC (nie z koncentratu) z owoców granatu Grante oraz napój aloesowy HEVEN. Pierwszy z nich to nagrodzony certyfikatami sok produkowany tylko z nienaruszonych i najwyższej jakości owoców granatu z upraw w Azerbejdżanie, zapobiegający i wspomagający leczenie wielu chorób. HEVEN posiada zaś najwyższą na polskim rynku zawartość aloesu w napoju. Niedosładzany, bez sztucznych dodatków, bez gumy gellan, bez barwników . Unikalna technologia produkcji gwarantuje świeży smak, mięsistość  cząsteczek  i zachowanie walorów odżywczo – smakowych aloesu.  Zawartość 42% aloesu (aloesowy  miąższ  15%, żel 14%, sok 13%).
 


Kotlety wegańskie Pracowni Mniam to absolutna nowość na polskim rynku spożywczym. Do tej pory konsumenci mogli cieszyć się asortymentem tego rodzaju sprowadzanym z zagranicy. Kotlety Pracowni Mniam przyrządzane są ręcznie, z najlepszej jakości produktów. Wyjątkową cechą naszych produktów jest to, że kotlety są pieczone a nie smażone. Każdy ma swój unikatowy smak, w skład każdego wchodzą zdrowe, pełnowartościowe, w 100% naturalne składniki: kasze, warzywa, ziarna. Nasza oferta stanowi bogate urozmaicenie w diecie wszystkich klientów, nie tylko wegan i wegetarian.

pracownia-mniam1.png        pracownia-mniam3.png pracownia-mniam2.png

BIOJEJE to marka produktów ekologicznych kaliskiej firmy SIEJEJE. Przedsiębiorstwo działa na rynku 
siejeje.png
tradycyjnym od dwóch lat i zajmuje się produkcją ekstrudowanych wafli zbożowych. Nowa linia produktów miała swoją premierę na targach NATURA FOOD w Łodzi oraz targach ORŁY DYSTRYBUCJI w Warszawie, gdzie wśród odwiedzających cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Wyroby marki BIOJEJE będą dostępne w sprzedaży od lutego 2017 roku. W skład linii wchodzą wafle amarantusowe, gryczane oraz orkiszowe.  To pierwsza tego typu grupa produktów na polskim rynku ekologicznym.  Dodatkowym atutem jest fakt, że wafle są pakowane w  dwóch gramaturach: 27g oraz 60g.

Paluszki Twigs&Sticks to najnowsza propozycja Stema Polska dla dbających o zdrowie i linię. Wypiekane są całkowicie bez użycia tłuszczu i cukru! Dostępne będą aż w 6 pysznych i wyjątkowych smakach:
  •  pomidor i bazyliaTwigs-Sticks_StemaPolska_Nowosc.png
  •  zielona i czarna oliwka
  •  wędzona papryka i sól himalajska
  •  płatki owsiane i siemię lniane
  •  sezam i ziarna słonecznika
  •  mak i pieprz

Zdrowe i wyjątkowe dodatki zapewnią niezapomniany smak paluszków. Taka przekąska zrobi furorę wśród twoich znajomych!

Stewiarnia zaprezentuje nam wiele nowości podczas WorldFood Warsaw, a wśród nich znajdą się m.in. krem czekoladowo-orzechowy słodzony stewią i ośmiorniczka malinowa Fruit BowlKrem powstał z myślą o osobach ceniących sobie wyjątkowy smak belgijskiej czekolady najwyższej jakości i słodyczy bez cukru i zbędnych kalorii. Można wykorzystywać ten krem do smarowania tostów, naleśników, kanapek czy wypieków. W porównaniu ze zwykłym kremem czekoladowym, ten zawiera 
Osmiorniczka-z-truskawka.pngzdecydowanie więcej błonnika. Polecamy go diabetykom oraz osobom dbającym o zdrową, zbilansowaną dietę bez zbędnych cukrów. Ośmiorniczka malinowa Fruit Bowl to porcja dobrej zabawy i zdrowych owoców w jednym! Owocowe rurki zawdzięczają słodycz naturalnym cukrom występujących w owocach – jabłkach i malinach, dlatego nie dodajemy już do nich dodatkowego cukru. Do przygotowania 100 g produktu wykorzystano 682g jabłka i 44g malin. Bez dodatku cukru, bez laktozy, dla wegan. Produkt dopuszczony jest także do sprzedaży w szkołach.
 

Soki TŁOCZNIA ZDROWIA to 100%-owe niepasteryzowane soki owocowo-warzywne świeżo tłoczone NFC poddane procesowi ciśnieniowania. Produkt ten świetnie wpisuje się w trendy zdrowotne panujące wśród konsumentów.

KEY-VISUAL-TŁOCZNIA.pngIch soki poddawane są procesowi ciśnieniowania. Soki ciśnieniowane zachowują praktycznie wszystkie wartości świeżych owoców i warzyw dzięki temu, że nie są poddawane wpływowi wysokiej temperatury (pasteryzacji) na żadnym z etapów produkcji. 

Ciśnienie 6-krotnie wyższe niż w najniższym punkcie oceanu, jakiemu poddawane są nasze soki, powoduje, że dezaktywują się w nich substancje wpływające na starzenie się produktu. Dzięki temu soki nie są jednodniowe, lecz mają nawet 40-dniowy termin przydatności do spożycia. 

Firma SGS świadczy usługi, które wpływają na życie ludzi na całym świecie. Zapewniają najwyższej klasy usługi w zakresie kontroli, weryfikacji, badań i certyfikacji w tym m.in. Rolnictwo Ekologiczne, Non-GMO, GlobalG.A.P., Integrowana Produkcja, BRC, KZR INiG. SGS_RGB_30mm_scaleable.jpg


SGS Polska Sp. z o. o. dysponuje siecią niezależnych akredytowanych laboratoriów wykonujących analizy żywności m.in. dla sektora spożywczego


Firma Yerbamarket powstała ponad 10 lat temu i zaczynała jako e-sklep z yerbamate. Dziś jest wyłącznym przedstawicielem wiodących producentów yerba mate z Argentyny, Brazylii i Paragwaju, producentem własnych marek yerba mate Mate Green i ekologicznej El Pajaro a od kilku lat producentem zdrowej żywności, w tym żywności funkcjonalnej – m.in. Nasiona Mocy, Nasiona Detox, Błonnik Energy, Nasiona Inków. Do ich najlepszych produktów zaliczamy m.in. :

Mas_ENERGIA_GUARANA_torba_400g_fota_S.pngMate Green Mas Energia:
W skład tej smacznej mieszanki wchodzą cięte na 5 mm listki brazylijskiej mate, suszonej gorącym powietrzem, oraz dodatki: owoc guarany, trawa cytrynowa, mięta, kwiat nagietka, płatki bławatka i aromat mango. To najwyższa półka mate green.

Mate Green Matcha:
Yerba Mate Green Matcha Ceremonial (znana też jako Kõ'gõi) to nowy produkt z limitowanejMate_Green_MATCHA.png serii opracowany przez Mate Tea z Brazylii zawierający selekcjonowane, przetworzone listki yerba mate zbierane z zacienionych pól. Liście yerba mate są specjalnie przetwarzane na wzór japońskiej sproszkowanej herbaty Matcha. Ta wyjątkowa mate produkowana jest ręcznie na historycznych maszynach, a wciągu godziny uzyskuje się zaledwie tylko kilka gramów tego produktu. Rezultatem jest maksymalizacja zawartości przeciwutleniaczy, polifenoli, witamin i minerałów, które od wieków przynoszą siłę użytkownikom yerba mate.

Nasiona Mocy:
Mieszanka nasion i suszonych owoców do wszechstronnych zastosowań. Produkt nie zawiera konserwantów, ani surowców modyfikowanych genetycznie (GMO). Może być dodatkiem do kefirów, musli, sałatek czy koktajli owocowych i warzywnych. Składniki Nasion Mocy zawierają wysoką zawartość naturalnego błonnika pokarmowego. Błonnik jest ważnym składnikiem diety, spowalniającym procesy trawienia pomagając tym podtrzymać uczucie sytości. Pomaga on w prawidłowej pracy jelit zwiększając masę treści jelitowych. Nasiona Chia  i Siemię lniane to jedne z najbogatszych naturalnych źródeł nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3.


Firma BioNaura specjalizuje się w certyfikowanej żywności ekologicznej. Na targach chcą zaprezentować swoje trzy nowości :

Kaszę krakowską
Kasza krakowska marki Naura jest dobrym źródłem białka roślinnego o wysokiej wartości odżywczej. Zawiera witaminy z grupy B, węglowodany i składniki mineralne, m. in.: magnez potas, cynk, fosfor, miedz i mangan. Kasza ta jest naturalnym źródłem błonnika, pobudzającego perystaltykę jelit. Znaczna zawartość skrobi zapewnia uczucie sytości na długi czas. Naturalnie nie zawiera glutenu, polecana jest więc, także dla osób, które starają się wykluczyć ten alergen ze swojej diety. Kasza krakowska jest delikatna i uniwersalna, dzięki czemu idealnie wpasuje się w gusta osób, dla których kasza gryczana palona ma zbyt specyficzny i mocny smak. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do zup, sosów, ale także jako baza do deserów.

Makaron świderki z chia
to innowacja nam rynku europejskim. Wytwarzany bez użycia jaj,  z najlepszej jakości ekologicznej mąki pszennej i wody ma doskonałą konsystencję i delikatny smak. Jak większość makaronów jest doskonałym źródłem węglowodanów złożonych, dostarcza więc do organizmu energię, która uwalnia się w nim równomiernie przez długi czas po spożyciu.

MakaronChiaBioNaura1.png
Wzbogacony o drogocenne nasiona chia, jest prawdziwą skarbnicą wartości odżywczych. Chia stanowią jedno z najbogatszych źródeł kwasów omega-3,  zawierają duże ilości błonnika, pełnowartościowego białka roślinnego, antyoksydantów oraz minerałów, takich jak: wapń, magnez i fosfor. Wspomagają pracę mózgu, układu pokarmowego i poprawiają koncentrację. Jednocześnie dodają energii i są świetnym składnikiem diety dla osób dbających o linię. Te wszystkie cechy czynią makaron Naura idealnym dodatkiem do każdego dania.

Sezamki z Canihua sezamki.png
Sezamki marki Naura są doskonałą przekąską pozbawioną całkowicie białego rafinowanego cukru. Swoją słodycz zawdzięczają wyłącznie BIO syropowi ryżowemu oraz BIO cukrowi trzcinowemu. Łącząc dobroczynne dla naszego zdrowia nasiona sezamu z nasionami canihua firma BioNaura stworzyła pełną wartości odżywczych, smaczną przekąskę. Wszystkie składniki stosowane w procesie produkcyjnym pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw. Sezamki te są idealną alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. Świetnie nadają się do pracy, szkoły czy na wycieczkę. 

Firma OCTIM od ponad 50 lat produkuje octy, musztardy i ketchupy z najlepszych produktów. Podczas tegorocznej edycji WorldFood Warsaw zaprezentuje nam m.in.:

Octy-Octim.jpgOcty OCTIM, które swój charakterystyczny smak zawdzięczają tradycyjnemu sposobowi przygotowania w oparciu o domowe receptury i wysokiej jakości składniki. Proces technologiczny wybranych octów odbywa się w tradycyjnych kadziach modrzewiowych, co z kolei uszlachetnia smak oraz wpływa na jakość produktu. Wśród palety smakowitych produktów na szczególną uwagę zasługuje ocet jabłkowy – produkowany wyłącznie z polskich jabłek, bez konserwantów, uzyskiwany poprzez naturalną fermentację wina jabłkowego. Wśród gamy octów odnajdziemy, m.in. jabłkowy, balsamiczny, słodowy,  z winna czerwonego i z  białego wina oraz octy ekologiczne, tj. jabłkowy i cydrowy.

Glazury-balsamiczne-Octim.pngGlazury balsamiczne OCTIM - aromatyczne sosy, których lekką słodycz podkreśla kwaskowatość pochodząca z octu jabłkowego. Całość dopełnia przyjemny aromat owoców – figi, czarnej porzeczki i żurawiny. Gęsta, a zarazem delikatnie płynna konsystencja sprawia, że idealnie nadają się jako dressing lub do dekoracji gotowych dań i świeżych sałatek.

Musztardy-Octim.pngSekret smaku musztard OCTIM tkwi w tradycyjnych recepturach z Warmii i Mazur. Do ich produkcji używa się m.in. wyselekcjonowanej gorczycy, która musi spełniać szczegółowe wymagania jakościowe. Oprócz tradycyjnych smaków musztard, jak stołowa czy sarepska, w ofercie znajdziemy także musztardę kempingową, francuską, ze śliwką, z żurawiną, ze smażoną cebulką czy o smaku wędzonej papryki i rozmarynu. 

Makaron kukurydziany firmy UNIFRUITS to propozycja dla osób stosujących dietę bezglutenową lub dlamakaron-zwierzaki-unifruits.png tych, którzy poszukują nowych, ciekawych smaków, lubiących urozmaiconą kuchnię. Stworzony został tylko z dwóch składników: kukurydzy i wody. Nie zawiera pszenicy, glutenu, jajek, mleka oraz soi. Jest smaczny i delikatny. Wyśmienicie nadaje się do zup lub do podania z ulubionym sosem. Firma posiada w ofercie sześć różnych kształtów, w tym zwierzaki stworzone z myślą o najmłodszych. 
makaron-penne-unifruits.png

 
Kukurydza zawiera witaminy z grupy B, sporo witaminy D, E, A i K, a także sole mineralne potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku. Dzięki obecności selenu, któremu towarzyszy witamina E, przypisuje się jej duże znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych. Uznawana jest za roślinę leczniczą, dlatego też makaron ten jest tak zdrowym produktem. 


WorldFood Warsaw