17-19 kwiecień, 2018

IV MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

Sektor: EcoFood

Sektor EcoFood miał swoją premierę podczas III edycji WorldFood Warsaw.

- aż 64 firmy wystawiało swoją ofertę w sektorze EcoFood
- 48% wszystkich zwiedzających zadeklarowało, że produkty ekologiczne były w centrum ich zainteresowania.

Rok później sektor EcoFood liczył już niemal 90 Wystawców. Tak duże zainteresowanie firm z tego sektora jest spowodowane tym, że na targach odnajdują swojego odbiorcę biznesowego.

Organiczna i zdrowia żywność zyskuje w Polsce coraz większą popularność.
Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce osiągnie w 2015 roku wartość 770 mln złotych, wobec 650 mln zł w roku ubiegłym. Jest to jeden z najdynamiczniej rozwijających się sektorów branży spożywczej. Polacy coraz chętniej kupują taką żywność, a jej dostępność w delikatesach i sieciach handlowych rośnie.
Branża żywności ekologicznej mimo, że wciąż niewielka, ma stale rosnący poziom. Popyt na ekologiczną żywność rośnie w tempie około 20% rocznie.
Wychodząc naprzeciw tym trendom i oczekiwaniom zwiedzających postanowiliśmy stworzyć specjalną strefę EcoFood.

Aby uzyskać więcej informacji na temat strefy EcoFood prosimy o kontakt:
agnieszka@worldfood.pl
tel. +48 22 395 6693