W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

11-13 kwiecień, 2017

IV MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI 
I NAPOJÓW 
EXPO XXI Warszawa

Polska

Sektor: EcoFood

Podczas III edycji WorldFood Warsaw sektor EcoFood miał swoją premierę.

- aż 64 firmy wystawiało swoją ofertę w sektorze EcoFood
- 48% wszystkich zwiedzających zadeklarowało, że produkty ekologiczne były w centrum ich zainteresowania

Organiczna i zdrowia żywność zyskuje w Polsce coraz większą popularność.
Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce osiągnie w 2015 roku wartość 770 mln złotych, wobec 650 mln zł w roku ubiegłym. Jest to jeden z najdynamiczniej rozwijających się sektorów branży spożywczej. Polacy coraz chętniej kupują taką żywność, a jej dostępność w delikatesach i sieciach handlowych rośnie.
Branża żywności ekologicznej mimo, że wciąż niewielka, ma stale rosnący poziom. Popyt na ekologiczną żywność rośnie w tempie około 20% rocznie.
Wychodząc naprzeciw tym trendom i oczekiwaniom zwiedzających postanowiliśmy stworzyć specjalną strefę EcoFood.

Aby uzyskać więcej informacji na temat strefy EcoFood prosimy o kontakt:
agnieszka@worldfood.pl
tel. +48 22 395 6693